Annonce:
Annonce:

18 millioner! Hvornår scorer du for FCK?

Mens vi venter: Den paraguyanske angriber blev i sommer hentet for 18 mio. kr., og trods 483 minutter på banen har han fortsat ikke scoret for FC København i Superligaen

Santander har været håbløs uskarp, siden han kom til hovedstadsklubben fra Guarani. (Foto: Jens Dresling/Polhus)
Santander har været håbløs uskarp, siden han kom til hovedstadsklubben fra Guarani. (Foto: Jens Dresling/Polhus)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Amerikanske præsidenter er fredede i de første 100 dage, men så ’let’ har angribere det ikke.

De skal score. Helst fra dag 1. Og i helt særlig grad når de har kostet mange millioner kroner. Det gjorde Federico Santander, da FC København i sommer hentede ham i paraguyanske Guarani.

Omkring 18 mio. kr. sendte FCK til Sydamerika, og det gjorde de naturligvis med en vis forventning om, at han til gengæld skulle score en masse mål for dem.

FCK-kant forventer ketchupeffekt efter første scoring

Men foreløbig har han kun scoret ét – i Europa League-fiaskoen mod tjekkiske Jablonec. I Superligaen har Santander stadig ikke ramt plet, selv om han har haft tid nok.

483 minutter har den 24-årige angriber været på forgæves måljagt i FCK-trøjen.

Annonce:

En lille succesoplevelse
Og dermed nærmer klubbens tredjedyreste transfer nogen sinde – både Andreas Cornelius og brasilianske Aílton Almeida kostede nogle millioner mere – bunden på listen over, hvor mange minutter prominente FCK-angribere skulle bruge på at score deres første Superliga-mål for klubben.

Igor Vetokele topper. Kun tre minutter skulle belgieren bruge på at finde vej til nettet som indskifter i sin første kamp. I den anden ende ligger Vetokeles landsmand Steve De Ridder, der i sidste sæson først scorede i foråret efter 634 målløse Superliga-minutter i FCK-trøjen.

Lige over De Ridder ligger Federico Santander.

En enkelt scoring er det blevet til for Santander. Se den her.

– Der er helt sikkert noget psykologi med i billedet, når du som angriber står med et nul. Men det skal vi som klub kunne håndtere, og han som spiller skal kunne komme igennem det. Sådan er det bare, siger FCK-manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet

På mange områder er nordmanden tilfreds med sit nyindkøb. Han er faldet godt ind i spillet og har leveret et mere end tilfredsstillende antal chanceskabende afleveringer. Men målene ...

Annonce:

– Det handler om at få en lille succesoplevelse. Måske det nemme mål. Han hæmmer ikke holdet og er god i mange af spillets faser.

– Og når han får scoret et mål, vil han også blive endnu bedre i andre faser af spillet. Sådan hænger det sammen. Det er en mental ting, siger Solbakken.

Santander har indtil videre været en fuser i FCK.
Santander har indtil videre været en fuser i FCK.

Håber på mål i denne uge
Han peger på, at Santanders rolle i sin tidligere klub Guarini også er en del af forklaringen på måltørken.

Den store angriber spillede ofte alene oppe foran som opspils-punkt og er ikke blevet trænet godt nok i at opsøge de rigtige positioner i feltet.

– Og så skal han også lære de andres bevægelsesmønstre at kende. Jeg synes, at hans indtræden her har været god, men hans to svageste kampe har været de to seneste, siger FCK-manageren.

I søndagens 4-2-sejr over AaB måtte den sydamerikanske angriber lade sig udskifte i slutningen af 1. halvleg efter at have fået et spark i hovedet.

Annonce:

Nicolai Jørgensen blev sendt i front sammen med Andreas Cornelius, og Benjamin Verbic kom ind på venstrekanten. Det fungerede godt.

Wilands FCK-nedtur: Derfor måtte jeg væk fra Ståle

Særligt Jørgensen og Verbic var rigtig gode i 2. halvleg, der blev vundet 3-0, og det har i hvert fald giver Solbakken noget at tænke over forud for aftenens udsatte kamp mod Randers i Parken.

– Hvornår tror du, at vi ser Santanders første mål?

– Jeg håber, at det kommer i denne uge. Det vigtige er, at han bliver ved med at opsøge situationerne, hvor han risikerer at brænde en chance mere, siger Ståle Solbakken, der formentlig kommer til at rotere en del de kommende dage.

Allerede søndag møder FC København Hobro i nationalarenaen, og Federico Santander risikerer at passere floppet Steve De Ridder i denne uge.

483 målløse minutter. Uret tikker ...

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: