21-årig vil erobre FCK-målet

Målmanden Jakob Busk, der er med U21-landsholdet til EM, vil næste år tilbage og kæmpe om pladsen i FCK

Jakob Busk er klar til at tage konkurrencen op med Stephan Andersen i FCK-målet. (Foto: Lars Poulsen)
Jakob Busk er klar til at tage konkurrencen op med Stephan Andersen i FCK-målet. (Foto: Lars Poulsen)

Han er ung. Han er ambitiøs. Og han er målmand på det danske U21-landshold i fodbold.

Men i FC København har større navne foreløbig blokeret for Jakob Busks ambitioner, og det har fået ham til at søge spilletid andre steder.

Efter et lejeophold hos AC Horsens sidste efterår er den 21-årige landsholdsmålmand udlejet til Sandefjord i Tippeligaen i resten af 2015.

Planen er dog at vende tilbage ved årsskiftet og udfordre Stephan Andersen om at være FCK’s førstevalg.

Landstræner Morten Olsen ser gerne et slutspil i Superligaen, da det har virket for Belgien, som han kender særdeles godt. (Foto: Lars Poulsen) Dansk fodbold Olsen hælder til slutspil: Ville give 10 intense runder

- Når man gør sådan noget her, så skyldes det, at man søger spilletid. Det har jeg fået, og det er dejligt.

- Men FCK er min klub, og jeg forholder mig til, at jeg skal tilbage, når jeg har udløb i Norge, siger Jakob Busk.

Målmanden, der i øjeblikket er med U21-landsholdet til EM-slutrunden i Tjekkiet, ved godt, at det ikke bliver nemt at erobre pladsen fra Stephan Andersen.

Reserven på A-landsholdet holdt sit mål rent i 18 af 33 kampe i Alka Superligaen i den netop overståede sæson.

Dermed tangerede FCK rekorden for flest af de såkaldte clean sheets i en sæson, og Stephan Andersen forlængede efter sæsonafslutningen sin kontrakt, så han bliver i FCK frem til sommeren 2018.

Federico Santander floppede fælt i den argentinske liga, men både i den franske og især den paraguayanske liga har han fundet målet. (Foto: AP) FC København TV: Se fem kasser af FCK's nye stjerneangriber

- Stephan har gjort det godt i denne sæson og er en god målmand. Så der er hård konkurrence, men sådan vil det altid være.

- For mig handler det om at udvikle mit eget spil, så jeg bliver så god, at jeg kan tage pladsen, siger Jakob Busk, hvis kontrakt med FCK løber frem til sommeren 2017.

Opholdet hos bundholdet Sandefjord er ikke forløbet uden problemer for U21-landsholdets mest benyttede målmand i EM-kvalifikationen.

I foråret pådrog Jakob Busk sig en skade i baglåret, som holdt ham ude i cirka fem uger.

Da han gjorde comeback, fik han influenza, hvilket satte ham yderligere tilbage.

Ståle Solbakken har hentet fire unge profiler til sin trup og er dermed så godt som færdig med at handle i dette transfervindue. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle har brugt pengene: Her er hans mesterhold

Den danske målmand har dog stået Sandefjords fire seneste kampe, men det er ikke gået gnidningsfrit. Hele 13 gange har Jakob Busk hentet bolden ud af egne netmasker i de fire kampe.

- Hvis man ikke har set kampene, men kun fokuserer på resultatet, kan det se voldsomt ud. Helt grundlæggende forsøger jeg at fokusere på mig selv, og det har været okay langt hen ad vejen, siger Jakob Busk.

Hvis han vinder den interne dyst mod Frederik Rønnow, står Jakob Busk på mål for Danmark, når de tjekkiske EM-værter onsdag venter i Prag i den første kamp ved U21-slutrunden.

Lars Jacobsen er topform i landsholdslejren. I den sidste sæson i FCK var han ikke i topform, hvilket havde noget med lugten af grillpølser at gøre ... (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Lars J: Derfor måtte jeg væk fra FCK

5 kommentarer
Vis kommentarer