80 minutters pinebænk i Parken

Tilskuerne i Parken blev holdt på pinebænken i 80 minutter, inden Amartey gjorde sig til matchvinder mod Hobro

PARKEN (Ekstra Bladet): Der er noget sært formålsløst ved at overvære en fodboldkamp, hvor der står absolut ingenting på spil, som det var tilfældet, da FC København og Hobro mødtes i Superligasæsonens 33. og sidste spillerunde.

Københavnerne har i et godt stykke tid været sikre på sølvmedaljer, mens oprykkerne fra det nordjyske omvendt har ligget lunt i svinget i midten af tabellen på sikker af den nedrykningsstreg, de fleste formentlig havde regnet med, de ville slutte under i denne deres debutsæson i landets bedste fodboldrække.

Spillet kom da også til at bære præg af, at der primært var æren og for Hobros vedkommende en lille slat tv-penge på spil i nationalarenaen.

(Foto: Ida Munch) OB Toppel blev til Droppel i afskedskamp

Vi skulle helt hen til kampens 14. minut, før der for alvor kom liv på tribunerne, hvilket dog ikke skyldtes scoringschancer på grønsværen, men derimod den traditionsrige ’badedyrs-tifo’, hvor de københavnske fans på tribunerne sender gummibåde, badebolde og andet plastiklegetøj i kredsløb på lægterne.

Det var væsentligt mere underholdende at se på end begivenhederne på banen.

En enkelt kæmpe scoringschance blev dog til i første halvleg, da Mads Hvilsom fik alle tiders mulighed for at gøre sig til topscorer i Superligaen. Hvilsom oversprintede Per Nilsson i FCK-forsvaret, men alene med Stephan Andersen sigtede Hobro-topscoreren, da hans forsøg røg lige forbi stolpen.

(Foto: Jens Dresling) Brøndby Slap Brøndby-præstation: Festen fes ud

Anden halvleg livede en smule mere op og FCK’erne blev mere nærgående med blandt andet et skud på trekantssammenføjningen fra Rurik Gislason.

Ti minutter før slutfløjtet kom københavnernes forløsning, da Daniel Amartey afsluttede et angreb, han selv havde været med til at bygge op, da ghaneseren headede bolden ind bag en prisgivet Jesper Rask i Hobro-buret.

Med 1-0-sejren ender FC København på andenpladsen fire point efter de danske mestre fra FC Midtjylland, mens Hobro slutter på en nærmest sensationel syvendeplads efter en sæson, hvor Jonas Dals tropper igen og igen har imponeret.

11 kommentarer
Vis kommentarer