Årsrapport afslører: FCK-boss fik million-bonus

Direktøren for Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt, oplevede en markant bonus i 2016. Løvernes succes på banen har været guld værd for ham

Direktøren for Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt, oplevede en markant bonus i 2016. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Direktøren for Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt, oplevede en markant bonus i 2016. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Det er ikke helt skidt at stå i spidsen for Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FC København.

For i en tid med påholdenhed i dansk erhvervsliv har direktør Anders Hørsholt fået en gedigen millionbonus. Mere præcist fik han i 2016 50 procent mere i lønningsposen, så årslønnen landede på godt og vel 3,5 millioner.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte årsrapport for 2016, der viser et resultat før skat på 120,7 millioner kroner – også selv om selskabet har nedskrevet værdien af fitnesskæden Fitness.dk med 120 millioner kroner. En fremgang på 166,8 millioner kroner i forhold til 2015-regnskabet.

Det flotte resultat skyldes blandt andet FC Københavns deltagelse i Champions League-gruppespillet, hvor klubben i efteråret leverede en lang række flotte præstationer.

FCK-direktør, Anders Hørsholt, omfavner Ståle Solbakken ved sidste års pokalfinale mod AGF. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
FCK-direktør, Anders Hørsholt, omfavner Ståle Solbakken ved sidste års pokalfinale mod AGF. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
 

Se også: FCK's succes bag kæmpe overskud i Parken

De sportslige resultater kan altså også aflæses i Parken Sport & Entertainments lønninger og bonusordninger, hvor Anders Hørsholt oplevede en klækkelig og markant stigning i sit vederlag for sidste år.

- Som i alle andre virksomheder er den administrerende direktør typisk lønnet med en fast løn og en bonus-ordning, som jo er proportional med, hvordan det går. Og når det et gået så fremragende, som det har gjort med FC København, så får han jo også noget mere.

- Det er resultatudviklingen, der har gjort, at han kommer op på en bonus af det niveau. Så enkelt er det, siger bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, Bo Rygaard, til Ekstra Bladet, der samtidig glæder sig over klubbens store bedrifter i 2016.

- Det har været imponerende at følge FCK. Vi har en fodboldklub, som vandt det danske mesterskab, mens der stadig resterede fire runder af sæsonen. Vi blev pokalmestre, og vi kom i gruppespillet i Champions League. Vi gjorde det endda så godt, at vi efter en svær gruppe nåede frem til en 1/8-finale i Europa League.

- Jeg er ovenud tilfreds, og jeg synes, holdet har spillet fantastisk. Det er historisk flot af FCK. Og derudover har de evnet at ligge så godt positioneret i Superligaen, som de gør nu, siger han.

Løverne fra hovedstaden fik skrabet hele ni point til sig i Europas fineste klubturnering. Holdet måtte dog alligevel se sig henvist til Europa League, hvor de til gengæld i 1/16-finalerne besejrede Ludogorets og dermed kvalificerede sig videre til 1/8-finalerne, som altså blev endestationen for det europæiske togt i denne omgang.

Se også: FCK-keeper drømmer om England og Tyskland

Se også: FCK-profil: Vi er vores egen værste fjende nu

Superligaen - 20. mar. 2017 - kl. 14:53 Afslørende tal: FCM's skrækstatistik inden slutspillet

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen