Annonce:
Annonce:

Advokat undersøger FCK-stjernes karantæne

FC København har haft en snak med Youssef Toutouh, efter han i forbindelse med pokalfinalen tog et romerlys i hånden. Klubben kritiserer dog Fodboldens Disciplinærinstans for at behandle sagen for langsomt

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Når den kommende sæson af Superligaen går i gang, bliver det uden Youssef Toutouh i de to første runder. FC København-spilleren blev tidligere onsdag idømt to spilledages karantæne for at fejre pokaltitlen med et romerlys i hånden.

Før sæsonen blev det indskærpet over for klubberne, at billigelse eller ligefrem hyldest af pyroteknik ville blive straffet, og FCK har da også efterfølgende fået en snak med Toutouh om hans fejring.

- Vi er enige i, at det ikke er nogen smart adfærd, og det har vi også talt med Youssef om. Det er han indforstået med, siger pressechef Jes Mortensen til tipsbladet.dk.

Annonce:

- Youssef er en spontan fyr og et følelsesmenneske, der lod sig rive med, efter han havde været med til at afslutte en fantastisk sæson. Det var ingen ond mening, men derfor er det stadig ikke smart. Vi kender ham godt nok til at vide, at han er en glad dreng, der ikke gør noget for at gøre nogen ondt.

Youssef Toutouh har fået to spilledages karantæne efter brug af romerlys. Foto: Lars Poulsen
Youssef Toutouh har fået to spilledages karantæne efter brug af romerlys. Foto: Lars Poulsen

Mens FC København anerkender, at Toutouh forbrød sig mod DBU's regler, er klubben mindre enig i strafudmålingen. Den er 'hård', siger Mortensen, og klubben vil se på, om Toutouh overhovedet kan få karantæne i Superligaen.

- Det skal vi kigge på med vores advokat. Det sker i pokalturneringen, men han tager karantænen med over i Superligaen. Normalt afsoner man det i samme turnering, som det sker, men det må vores jurist kigge på, siger pressechefen.

Forud for pokalfinalen sidste år forklarede leder af DBU Turneringsudvalget, Henrik Andersen, at røde kort i pokalfinalen ville udløse en karantæne, som skulle afsones i Superligaen.

Han nævnte dog intet om disciplinære forseelser begået uden for banen såsom Toutouhs romerlys-karantæne, der ikke kommer af en udvisning.

Annonce:

Jes Mortensen kritiserer desuden den tid, det har taget Fodboldens Disciplinærinstans at behandle sagen.

- Vi synes godt, sagen kunne være behandlet hurtigere. Der har været afviklet kampe i Superligaen siden, hvor han kunne afsone straffen. Nu tager han den med videre i en ny turnering. Det, synes vi, er ærgerligt.

FCK-stjerne brugte romerlys: Nu straffes han med karantæne

Superliga-programmet er landet: FCK og Brøndby i tidlig duel

Jan Bech: 2013 var en nærdødsoplevelse i Brøndby

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: