Angrebsduo reddede FCK i topkamp

Den udskældte FCK-angriber Federico Santander og Andreas Cornelius sørgede for flot FCK-comeback i 2-1 sejren over Sønderjyske

Det er sjældent, at Sønderjyske i deres Superliga-historie har inviteret til topkamp i Haderslev.

Men det var tilfældet søndag eftermiddag i kampen mellem FCK på andenpladsen og Sønderjyske på tredjepladsen, hvilket også blev kvitteret med sæsonrekord på 8210 tilskuere i Sønderjylland.

Tilskuerne fik ganske vist ikke en hjemmesejr, der havde set Sønderjyske gå forbi FCK i tabellen, men de fik masser af underholdning og dramatik.

I stedet fik de set en FCK-sejr på 2-1, som københavnernes angrebsduo stod for.

Paraguay-angriberen Federico Santander har været hårdt kritiseret for de manglende mål med en prislap på lidt over 18 mio. kr., men mod Sønderjyske blev det til anden Superliga-scoring i træk ovenpå mål mod Hobro i sidste runde.

Se også: FCK-forløsning: Santander endelig på tavlen

Santander fik udlignet til 1-1, og efter 68 minutter var det skarpe Andreas Cornelius, der afgjorde slaget i Sønderjylland.

Da spillerne gik til pausen var der absolut ikke noget, der pegede i retning af en FCK-sejr. Sønderjyske havde i minutterne inden pausefløjtet bragt sig i front efter nogle dramatiske minutter.

Det hele begyndte, da Sønderjyskes Baldur Sigurdsson driblede ind i feltet og blev nedlagt af FCK’s Kasper Kusk. Johan Absalonsen blev sat til at sparke, men i første omgang reddede FCK-målmand Stephan Andersen flot.

Det man bare ikke så fra tilskuerpladserne var, at landsholdsmålmanden gik for tidligt. Det vurderede dommer Benjamin Svedborg i hvert fald, og så blev der dømt omspark, som Absalonsen var langt mere sikker på.

1-0 føringen var som sådan ikke fortjent, for FCK havde kontrolleret det meste af kampen og skabt de største chancer. Men Sønderjyske har netop hentet mange point i denne sæson på at være effektive, når de kom til mulighederne, og man kunne i hvert fald forvente et presset FCK-hold i anden halvleg.

Se også: 18 mio. kr. og 768 minutter: Santander er assistkongen uden mål

FCK kom dog også stærkt ud til anden halvleg, og der var ikke meget at protestere imod, da Ludwig Augustinsson på et fornemt indlæg fandt Federico Santander, der kraftfuldt headede udligningen ind.

Og så pressede FCK hårdt på, som også gav bonus, da endnu et Augustinsson-indlæg ramte plet. I øvrigt hans tiende assist i 28 Superliga-kampe.

Denne gang på Andreas Cornelius, der virkelig har fundet topformen efter den slemme skadesperiode og kunne absolut være et joker-bud til de vigtige EM-playoff kampe mod Sverige i november.

Sønderjyske pressede efterfølgende på for at hente udligningen, men de kom ikke tæt nok på, og dermed kunne FCK notere tredje Superliga-sejr i træk.

De fortsætter ulvejagten på topholdet FCM, og Ståle Solbakken kan i hvert fald være tilfreds med, at nyerhvervelserne Peter Ankersen, Kasper Kusk og Federico Santander er kommet langt bedre ind på holdet.

0 kommentarer
Vis kommentarer