Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

FCK-direktør: Ærgerligt at kun vi bidrager

- Vi er alle afhængige af, at der hver sæson er mindst et andet dansk hold, der bidrager til puljen, siger FCK-direktør Anders Hørholt

Nok har Cesar Santin og Andreas Cornelius haft grund til jubel i Europa i denne sæson, men der er brug for flere point til dansk fodbold. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Nok har Cesar Santin og Andreas Cornelius haft grund til jubel i Europa i denne sæson, men der er brug for flere point til dansk fodbold. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

På egne vegne kan de danske vicemestre fra FC København ikke andet end være tilfredse med klubbens pointhøst på den europæiske scene de seneste fem år, som tæller med på UEFA's rangliste.

Desværre for københavnerne er reglerne sådan, at de point, som en given klub henter ind, bliver divideret med det antal klubber, det givne land er repræsenteret med i de europæiske turneringer.

I Danmark betyder det i indeværende sæson, at den indsamlede danske pointhøst divideres med fem.

På den baggrund ærgrer de øvrige fire danske klubbers skuffende pointhøst i år naturligvis FCK-direktør Anders Hørsholt.

Læs også:

Se også: Dansk CL-billet i alvorlig fare

- Vi synes, det er helt fint, at der er store forventninger til FC København, både internt og eksternt, og vi er igen i år tæt på at indfri vores egne forventninger til FC Københavns pointhøst i Europa på klubbens og dansk fodbolds vegne allerede nu, hvor vi er tæt på at have lavet de ti point, som vi i snit helst skal nå per sæson.

- Men vi er alle afhængige af, at der hver sæson er mindst et andet dansk hold, der bidrager til puljen, og det er naturligvis ærgerligt, at det igen i år ser ud til kun at blive os, der bidrager til festen.

- Det har taget dansk fodbold mange år at opnå en placering, som gør, at vores mesterhold er direkte kvalificeret til Champions League-gruppespillet, men så meget desto mere trist er det naturligvis, at vi måske ikke kan holde fast i placeringen, fordi kun et dansk hold bidrager for alvor i de seneste sæsoner, siger FCK-direktør Anders Hørholt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen