Skrappe Jacobs skaber tryghed i FCK

FCK-kaptajn roser kontant belgier for at have vendt kurven

Kanonstart for Jacobs (Foto: AP)
Kanonstart for Jacobs (Foto: AP)

ODENSE (ekstrabladet.dk): Han er som regel en venlig og omgængelig mand, den gode Lars Jacobsen.

Selv når det kræver vilje at tvinge smilebåndene opad.

Før afrejsen til EM var det således svært at mærke på den bundrutinerede højreback, at mesterskab og en sjældent sikker billet til CL-gruppespillet netop var gået FCK’ernes næser forbi for i stedet at havne i Farum.

Se mere:

Se også: Derfor skal Slovakiet have tæsk

Men mon ikke FCK-kaptajnens smil stikker lidt dybere inden aftenens test-kamp mod Slovakiet i Odense?

Han ankommer i hvert fald med en hel del mere rygvind fra en sæsonstart, der både har sendt Jacobsen og Co. tilbage på Superligaens førsteplads og ind i den afgørende CL-kvalrunde, hvor franske Lille udgør sidste hurdle før det forjættede land.

Og det skyldes i høj grad den 59-årige belgier Ariël Jacobs, der på kort tid har fået halet københavnerne op af den suppedas, klubben var havnet i med svenske Roland Nilsson ved roret.

Se også:

Se også: Afbud til dansk forsvar

Stærk mand
- Der er kommet et friskt syn ind. Han brugte den første tid til at se tingene lidt an. Det synes jeg, var klogt. Så er han begyndt at give os sine input. Det er ikke de store, radikale ting, men nogle gange er det som de små ting, der gør forskellen. Det har fået os til at føle os mere trygge og lave mange mål. Det var nok problemet i foråret, hvor vi ikke skabte nok. Det gør vi måske heller ikke endnu. Men vi scorer mere, og vi har lavet mange mål i de tre seneste hjemmekampe, konstaterer Lars Jacobsen, der godt kan lide den lidt mere autoritære stil, Jacobs har medbragt fra Bruxelles.

- Han virker som den der stærke mand, og det fungerer godt. Især i den periode vi er i, hvor vi skal løfte os ud af det dødvande, vi lidt befandt os i i foråret, siger han og fortsætter:Der er jo ikke to mennesker, der en ens. Men han er en anderledes type. Han er lidt ældre, og han har prøvet lidt flere ting. Så kommer han fra Belgien, hvor han har været træner for et tophold som Anderlecht og har prøvet at vinde en masse ting. Han har nogle andre måder at kommunikere på – også i pressen.

Se også:

Se også: Bendtner røg i Twitter-fælden

- Han siger, hvad han mener. Selvfølgelig slagter han ikke spillerne, det får man ikke noget ud af. Men han er meget kontant i sin måde at melde tingene ud på. Det kan I jo godt lide, griner Jacobsen, der godt kan mærke, at det ikke er en skandinavisk ’skolelærer’, der nu svinger taktstokken i Parken.

Større afstand til træneren
Han frygter dog ikke noget kultursammenstød mellem sydeuropæisk og dansk mentalitet.

- Der er nok en lidt større afstand fra spiller til træner nede sydpå i forhold til Danmark, hvor man er meget tæt på hinanden. Nu er det lidt anderledes. Det kan der både være fordele og ulemper ved, og det kræver selvfølgelig, at du har et godt team omkring holdet. Hvis der ikke lige kommer et input fra træneren, skal det komme fra assistenten. Og det setup har vi fuldstændig på plads i FCK, lyder vurderingen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen