SLUT: Se FCK's Champions League-lodtrækning

Se med LIVE fra kl. 12, når det afgøres, hvem FCK skal møde i den afgørende CL-kvalifikationskamp

FC København fightede sig til en 3-2-sejr over Club Brügge onsdag aften. (Foto: AP)
FC København fightede sig til en 3-2-sejr over Club Brügge onsdag aften. (Foto: AP)

Skal det være Fenerbahce, Udinese, Lille, Malaga eller Borussia Mönchengladbach, som bliver FC Københavns sidste modstander i kampen om en plads i Champions Leagues gruppespil?

Svaret får vi, når UEFA streamer LIVE fra lodtrækningen i Nyon fra kl. 12.

TV: Se med LIVE på UEFA's hjemmeside.

Københavnerne håber selv på tysk modstand, mens træner Ariël Jacobs mest af alt frygter tyrkerne.

Kl. 13 bliver det afgjort, hvem AC Horsens og FC Midtjylland skal møde i deres afgørende kvalifikationskamp til Europa League-gruppespillet.

FCK om de mulige modstandere:

Fenerbahçe SK (Tyrkiet)

Fenerbahçe SK sluttede sidste sæson som nummer to i Tyrkiet, men var ikke for alvor tæt på titlen, da Fenerbahçe var hele ni point efter de evige rivaler fra Galatasaray. Klubbens topscorere var i sidste sæson Alex og Miroslav Stoch, der scorede henholdsvis 14 og 10 ud af Fenerbahçe 61 sæsontræffere. Begge spillere er fortsat på kontrakt hos tyrkerne, men de vil nok blive udfordret som topscorere af Dirk Kuyt, der er skiftet til fra Liverpool til Fenerbahçe. Kuyt scorede to gange da Fenerbahçe onsdag slog Vaslui med 4-1.

Udinese Calcio (Italien)

Udinese kvalificerede sig til de afgørende palyoff-kampe i UEFA Champions League ved at blive nummer tre i Serie A i sidste sæson. Det italienske mesterskab blev vundet af Juventus, der havde et forspring på fire point ned til AC Milan. Udinese var hele 20 point efter Juventus, men formåede i tæt kamp med Lazio og Napoli at hive den 3. plads i land, der altså giver dem muligheden for at trække F.C. København i dagens lodtrækning. Den helt store stjerne hos Udinese i sidste sæson var den italienske landsholdsspiller, Antonio Di Natale. Han scorede 23 af Udineses mål i Serie A.

LOSC Lille Métropole (Frankrig)

Lille sluttede i lighed med Udinese også på 3. pladsen i den nationale lige, og Lille var hverken rigtig tæt på 2. pladsen eller Lyon på 4. pladsen. Montpellier snuppede titlen med 82 point, herefter fulgte Paris SG med 79 point, Lille med 74 point og som nummer fire i ” Le Championnat” kom så Lyon med 64 point. I sidste sæson var det store navn i Lille belgieren Eden Hazard, men han er her i transfervinduet skiftet til Chelsea FC. Lille har til gengæld lavet en aftale med Salomon Kalou, der skifter til franskmændene på en fri transfer fra selvsamme engelske klub.

Málaga CF (Spanien)

Hvis der er en klub, der er i økonomiske problemer, så er det nok spanske Malaga. Klubben har et stort underskud, og er i gang med at sælge de fleste profiler, hvilket for deres fans må være noget af en skuffelse, da Malaga takket være sidste sæsons 4. plads for første gang nogensinde kvalificerede sig til kvalifikationskampene til UEFA Champions League. Real Madrid og Barcelona vandt ligaen med et kæmpestort hul ned til Valancia CF på 3. pladsen – og Valencia havde så yderligere tre point ned til Malaga. De farligste Malaga-spillere i sidste sæson var Salomon Rondon og Santiago Cazorla, men de to angribere er nu solgt til henholdsvis Rubin Kazan og Arsenal.

VfL Borussia Mönchengladbach (Tyskland)

Den sidste af de fem klubber som F.C. København kan møde er tyske VfL Borussia Mönchengladbach. De sluttede sæsonen 2011/12 af på en meget flot 4. plads – fire point efter Schalke 04 på 3. pladsen og seks point foran Bayer Leverkusen på 5. pladsen. En meget stor del af Gladbachs mål i Bundesligaen blev scoret af Marco Reus, men det kommer ikke til at blive tilfældet i denne sæson, for Reus er blevet købt af de tyske mestre fra Borussia Dortmund.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen