Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

FCK brændte mod Brügge

En håndfuld brændte chancer kostede FC København et godt resultat på hjemmebane i Champions League-kvalifikationen

19-årige Andreas Cornemlius var i startopstillingen for FCK mod Club Brügge, uden at det dog kastede de helt store muligheder af sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
19-årige Andreas Cornemlius var i startopstillingen for FCK mod Club Brügge, uden at det dog kastede de helt store muligheder af sig. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

PARKEN (ekstrabladet.dk): FC København lever fortsat i Champions League-kvalifikationen efter 0-0 i 3. runde hjemme mod de belgiske vicemestre fra Club Brügge.

FCK'erne var især defensivt et niveau bedre, end de var i sidste års Champions League-kvalifikation, hvor det tjekkiske mesterhold Viktoria Plzen - som ligner et hold på Brügges niveau - blev endestationen efter to sløje præstationer.

Offensivt manglede den sidste skarphed dog, især hos Sölvi Ottensen og Cesar Santin, som fik de største chancer. Fraværet af Dame N'Doye var i den forbindelse mærkbart. Senegaleseren ville have været gift i hovedspillet foran belgiernes mål.

Club Brügge havde den tidligere Silkeborg- og Rosenborg-spiller Jim Larsen i centerforsvaret, ligesom Niki Zimling styrede midtbanen for belgierne.

Se også:

Se også: Brügge-anfører: FCK var meget stærke

'Niki, du er et Brøndby-svin!' sang FCK-fansene ned mod Zimling, ligesom den gamle traver 'You're shit, and you know you are!' blev rettet mod både Brügge-spillere og ikke mindst dommeren, der ikke var udpræget FCK-venlig i en situation, hvor Sölvi Ottesen blev revet i trøjen, da han i fri position gik op for at heade et indlæg i kassen.

Ottesen headede ved siden af mål på det, der var én blandt de fire bedste muligheder, FCK havde i kampen.

Islændingen fik endnu en stor hovedstødsmulighed, helt fri foran mål i 2. halvleg, som han burde have udnyttet til 1-0.

De sidste to muligheder stod Nicolai Jørgensen bag, løvernes lejesvend fra Leverkusen.

Se også:

Se også: FCK-profil: Vi straffer dem i Belgien

Den 21-årige kraftkarl af en kantspiller viste både i 1. og 2. halvleg i glimt sit potentiale, begge gange i gode løb med Brügge-spillerne som levende kegler.

I 1. halvleg skabte det en god skudmulighed til Cesar Santin, som fra 20 meter kanonerede lige forbi det ene målhjørne. Igen i 2. halvleg endte en Jørgensen-dribletur med en aflevering til Santin, som dog tog et for langt træk i feltet og blev afmonteret af det belgiske forsvar.

Det var meget begrænset, hvad belgierne udover et par langskud og hjørnespark havde optræk til af chancer.

Det bliver formentlig anderledes, når belgierne onsdag i næste uge skal jagte sejren hjemme på Jan Breidel Stadion.

FCK-Club Brügge: Alle kampfakta her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen