FCK og FCN kæmper om Leverkusen-dansker

Rovdyrene lurer: Nicolai Jørgensen jages af både løverne fra FCK og tigrene fra FCN - de sidste ser ud til at få byttet

Nicolai Jørgensen har spillet to venskabslandskampe - debuten mod Sverige 11. november i fjor og kampen mod Finalnd fire dage senere. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen har spillet to venskabslandskampe - debuten mod Sverige 11. november i fjor og kampen mod Finalnd fire dage senere. (Foto: Lars Poulsen)

En halt antilope ville formentlig blive skrækslagen over at finde ud af, at såvel løver og tigre luskede sultent rundt i krattet.

Men når det, rovdyrene lurer på, hedder Nicolai Jørgensen, så er det pludselig en positiv historie.

Ekstra Bladet erfarer, at såvel FC Københavns løver som tigrene fra FC Nordsjælland har meldt sig som bejlere til det danske stortalent, der er strandet i Bayer Leverkusen.

Ganske interessant for magtbalancen i dansk fodbold er det, at FC Nordsjælland ifølge Ekstra Bladets oplysninger står med de bedste muligheder for at lande Nicolai Jørgensen.

Møder med FCN
Flere ting spiller ind i den sammenhæng. Men det vejer tungt, at mesterholdet allerede i vinter viste interesse for Nicolai Jørgensen, så offensiv-talentet ved, at interessen ikke bare er en pludselig indskydelse.

Dertil kommer, at EM-spilleren Tobias Mikkelsen bevæger sig ind i det sidste halvår af sin kontrakt med FCN, og klubben ser ud til at resignere i forhold til bestræbelserne på at forlænge den aftale. Det forbedrer perspektiverne for Nicolai Jørgensen.

Danskeren skulle inden for de seneste dage have holdt flere møder med FC Nordsjælland.

Når FC København figurerer længere nede på Nicolai Jørgensens ønskeliste, så skyldes det også, at løverne i forvejen har mange alternativer til de offensive positioner.

Dermed risikerer den 1,90 meter høje offensivspiller at havne i samme problemer som i både Bayer Leverkusen og Kaiserslautern - at konkurrencen koster spilletid.

Vil gå ned i pris
Nicolai Jørgensen var ukendt for det meste af Danmark, da han for to år siden tog springet fra AB til Bayer Leverkusen. Han spillede sig imidlertid hurtigt ind omkring Bundesliga-holdet, men gik siden i stå. Nu skal karrieren på skinner igen for danskeren, der fik debut på landsholdet mod Sverige i efteråret 2011.

Nicolai Jørgensen har kontrakt med Bayer Leverkusen frem til sommeren 2015, men FC Nordsjælland har takket være kvalifikationen til Champions League rigeligt med penge til at købe danskeren fri, hvis Bayer Leverkusen er parat til at slippe ham. Tyskerne betalte seks mio. kr. for Nicolai Jørgensen i sin tid, men skulle være parat til at slippe ham for betydeligt mindre.

OB har også været inde i billedet omkring Nicolai Jørgensen, men fynboerne skal i den sammenhæng have trukket følehornene til sig.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen