Bolaños tryllede i FCK-opvisning

FCK's største profiler sprudlede, da AaB blev sendt hjem med klart nederlag

Christian Bolaños har scoret til 3-0 og lykønskes af Claudemir og Santin. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Bolaños har scoret til 3-0 og lykønskes af Claudemir og Santin. (Foto: Lars Poulsen)

Med en sprudlende Christian Bolaños i hovedrollen legede FC København sig til en stensikker 3-0 sejr over AaB. Klubbens Superligasejr nummer 350 - det har kun Brøndby klaret før FCK.

Bolaños scorede to mål, var med i opspillet til et tredje og skaffede et straffespark, da FCK helt uden problemer øgede forspringet til de 6 point, de forsvarende mestre inden denne runde havde ned til FC Nordsjælland.

Med FCK's helt store stjerne Dame N'Doye i en stor birolle leverede FCK en af sæsonens bedre forestillinger på hjemmebanen. AaB blev - bortset fra et par gode muligheder til Thomas Augustinussen - hodt fra de store chancer, mens der i offensiven var godt tempo og stor effektivitet.

Allerede efter 7 minutter bragte Bolaños FCK på 1-0, da han i genpres vandt bolden langt inde på AaB's banehalvdel, tog et par træk ind i banen og flot sparkede bolden over i det lange hjørne med venstrebenet. Det var højrekantens første mål i Superligaen siden 19. maj sidste år.

Han var ti minutter senere med i opspillet til 2-0 målet, da han spillede Lars Jacobsen fri i dybden. Landsholdsspilleren forsøgte sig med en tåhyler, men Nicolai Larsen i AaB-målet reddede flot - blot for at se Dame N'Doye sparke returen ind i det tomme mål til pausestillingen 2-0.

Forinden havde Thomas Augustinussen en god hovedstødsmulighed, men Wiland reddede godt - og det var faktisk AaB's bedste mulighed i kampen.

Se også: Fakta: FCK - AaB

Derefter lignede det en rutineoptræden af FCK: En sikker føring, der bliver kørt hjem uden specielt prangende spil. Overraskelser var det kun N'Doye og Bolaños, der stod for - og de to var også dem, der sparkede mere liv i kampen efter en lille times spil.

AaB hev mange folk frem til et hjørnespark, men FCK-forsvaret clearede og med en perfekt lang aflevering fra Dame N'doye blev AaB-muligheden pludselig forvandlet til en FCK-omstilling. Costaricaneren havde frit løb mod mål, og han udnyttede kynisk muligheden til 3-0.

Se også: Rommedahl: Vi var heldige - men bedst

Ti minutter senere tryllede Bolaños - hvem ellers - igen, da han efter et par frække driblinger blev nedlagt. Men Santin løb nonchelant til bolden og skød forbi - sparket var så svagt, at hans forsøg var blevet reddet af Nicolai Larsen, hvis det havde været indenfor rammen. Santin blev sekunderne efter pillet ud.

Det var blot brasilianerens andet brændte straffespark i Superligaen - han har scoret på 10.

FCK fastholdt det høje tempo og havde flere gode muligheder for at øge til 4-0.

Men det blev ved den sikre sejr på 3-0, som altså især blev sikret takket være en sprudlende Bolaños.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere