Ståle kan glemme FCK og landsholdet

Hverken det norske landshold eller FC København vil ansætte Ståle Solbakken, som torsdag blev fyret af FC Köln

FC København er ikke i dialog med Ståle Solbakken, som ellers har fejret mange triumfer med klubben. (Foto: Lars Poulsen)
FC København er ikke i dialog med Ståle Solbakken, som ellers har fejret mange triumfer med klubben. (Foto: Lars Poulsen)

FC København har fyret træneren og ansat sportsdirektøren Carsten V. Jensen som træner. Ståle Solbakken har intet job.

Læs også:

Se også: Ståle Solbakken er fyret fra FC Köln

Alligevel tyder intet på, at de to parter udnytter den oplagte mulighed for at genoptage et af de mest succesfulde samarbejder i dansk fodboldhistorie.

Den norske træner førte FC København til fem danske mesterskaber fra 2006 til 2011 og i sin sidste sæson for klubben førte han københavnerne helt frem til 1/8-finalerne i Champions League, hvor man røg ud til engelske Chelsea.

I hvert fald ikke hvis man skal tro på Parkens administrerende direktør, Anders Hørsholt.

- Ståle har uden tvivl et stort navn i FC København, men vi godt tilfredse med det team, og den træner vi har. Samtidig lader vi jo ikke os dirigere af, om en træner bliver ledig på markedet, siger Hørsholt til sporten.tv2.dk.

Læs også:

Se også: Solbakken er ligeglad med årsag til fyring

Træneren skal heller ikke gøre sig forhåbninger om at stå i spidsen for det norske landshold.

Da han i sommeren 2011 forlod FC København, var det egentlig planlagt, at han skulle fortsætte som norsk landstræner. Men han kunne ikke stå for det lukrative tilbud, som sendte ham til FC Köln, hvor han efter en rædselsfuld periode med én sejr i 10 kampe torsdag eftermiddag blev fyret.

Læs også:

Se også: Ståle: - Jeg er rasende

Og noget tyder på, at det norske fodboldforbund ikke tog Solbakkens beslutning særlig pænt. I hvert fald bliver det sagt i forholdsvist utvetydige vendinger, at han ikke skal vise sig på landsholdets træningsanlæg lige foreløbigt.

- Det er ikke aktuelt at snakke med Ståle Solbakken om et fremtidigt job som landstræner. Det ville være helt galimatias at begynde på det, siger forbundets generalsekretær Kjetil Siem til avisen VG.

Ståle er 9. fyrede træner i år

Den tidligere FC København-træner Ståle Solbakken er langt fra den første Bundesliga-træner, som er blevet fyret i denne sæson.

På nuværende tidspunkt - hvor der resterer fire runder i Bundesligaen - er Solbakken den niende træner, som er afskediget. Her er listen over sæsonens fyringer:

1) Michael Oenning - fyret i Hamburger SV den 19. september. Efterfølger: Thorsten Fink (efter at Rodolfo Cardoso og Frank Arnesen havde ansvaret i en overgangsperiode).

2) Ralf Rangnick - trak sig i Schalke 04 den 22. september. Efterfølger: Huub Stevens (efter at Seppo Eichkorn havde ansvaret i en overgangsperiode).

3) Markus Babbel - fyret i Hertha Berlin den 18. december. Efterfølger: Michael Skibbe (efter Rainer Widmayer havde ansvaret i en overgangsperiode).

4) Marcus Sorg - fyret i Freiburg den 29. december. Efterfølger: Christian Streich.

5) Holger Stanislawski - fyret i Hoffenheim den 9. februar. Efterfølger: Marcus Babbel.

6) Michael Skibbe - fyret i Hertha Berlin den 12. februar. Efterfølger: Otto Rehhagel (efter Rene Tretschok og Ante Covic havde ansvaret i en overgangsperiode).

7) Marco Kurz - fyret i Kaiserslautern den 20. marts. Efterfølgere: Oliver Schäfer og Gerry Ehrmann.

8) Robin Dutt - sparket i Leverkusen den 1. april. Midlertidige efterfølgere: Sami Hyypiä og Sascha Lewandowski.

9) Ståle Solbakken - fyret i FC Köln den 12. april. Midlertidig efterfølger: Frank Schäfer.

Kilde: Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere