FCK trækker fra

Brøndby drillede, men kunne ikke bremse de forsvarende mestre i lokalbrag med få tilskuere i Parken

Pape Pate Diouf scorede 1-0-målet med en resolut inderside fra distancen. (Foto: Lars Poulsen)
Pape Pate Diouf scorede 1-0-målet med en resolut inderside fra distancen. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): Brøndby drillede, men lokalrivalerne kunne torsdag aften ikke forhindre FC København i at tage et stort skridt på vej mod et mesterskabsforsvar.

Med en 3-1-sejr i et lokalopgør på det jævne rykkede FCK seks point foran forfølgerne fra FC Nordsjælland, der tidligere på dagen tabte til SønderjyskE.

Samtidig led Brøndby det første nederlag i foråret og blev slået et par skridt tilbage i kampen om de europæiske pladser, som forårets stabile indsats har givet de blå-gule forhåbninger om.

Men uden en skadet Michael Krohn-Dehli og en syg Dennis Rommedahl manglede gæsterne ganske enkelt de nødvendige kvaliteter til at udfordre og true det solide og disciplinerede hjemmehold foran blot 22.165 tilskuere - det laveste til et Superligaopgør mellem de to hold siden de 21.419 tilskuere til 2-3-kampen 31. juli 1996.

FCK-dominans
Kampen blev indledt med FCK-dominans mod et gæstende hold, der syntes tilfredse med at spille afventende i indledningen.

Cesar Santin og Dame N’Doye havde tidlige chancer, og midtvejs i første halvleg var det først Santin, der headede over, og kort efter den ofte fremrykkende Bryan Oviedo, der testede Michael Tørnes i Brøndby-målet.

Først efter en halv time blev Brøndby farlige, da Simon Makienok fik vredet sig fri mellem to markeringer i feltet, men afsluttede skidt fra kort hold. Den lange Brøndby-angriber havde indtil da været lukket totalt ned af Sölvi Ottesen, men kort efter viste han igen sin værdi for Brøndby-holdet i en hovedstødsduel med Johan Wiland.

Langt ude i feltet pressede han den svenske FCK-keeper, så bolden havnede hos Mikkel Thygesen, der flugtede snert forbi mål.

Stille i Parken
Pludselig kunne man høre de blot 60-70 Brøndby-tilskuere fra udebaneafsnittet, hvorfra ’Der er så stille i Parken’ blev afsunget. FCK’erne havde svært ved at finde sig selv, aftaler kiksede, og Brøndby pressede nu hjemmeholdet højere oppe på banen. Men så slog FCK kontra.

Et eminent gennemført kontraangreb blev indledt af Christian Bolaños, der sendte Cesar Santin af sted i højresiden. Via Dame N’Doye havnede bolden i venstre side af feltet hos ofte udskældte Pape Pate Diouf, der iskoldt bragte FCK foran. Og så kunne Diouf modtage folkets hyldest.

Der gik dog blot et minut, før gæsterne lukkede munden på hjemmepublikummet. Til gengæld sprang flere hundrede Brøndby-tilskuere op på FCK-tilskuerafsnittet på Øvre A, da Simon Makienok i to forsøg via en modstanderfod og ikke synderligt elegant fik bolden over stregen til 1-1.

Eksplosiv afslutning
Brøndby-tilskuerne havde på den måde omgået udebaneforhindringen ved at skulle lade sig transportere med bus fra Brøndby for at komme ind i udebaneafsnittet, men de fik ikke mere at juble over.

Og i øvrigt skete det uden ballade fra FCK-tilskuerne på tilskuerafsnittet i en ellers eksplosiv afslutning på første halvleg. Cesar Santin burde tilmed have øget måltotalen, men fri i feltet sparkede han bolden over mål på en Tørnes-ripost fra Dame N’Doyes nærgående forsøg.

Anden halvleg blev indledt som første, men denne gang lykkedes det Dame N’Doye - efter en indledende afbrænder - at sparke en mere end solidt spillende Lars Jacobsens perfekte indlæg i mål til 2-1 med en behersket inderside.

Enmandsmuren Mike Jensen
Kampen faldt herefter en del i kvalitet. Nærkampe og tilfældigheder regerede, og begge hold havde svært ved at skabe chancer. Men FCK var fortsat bedst.

Backerne var gode og kom ofte frem til både raids og indlæg på kanterne, og Bolaños havde ligeledes gode momenter. Men på midten havde FCK svært ved at komme igennem énmandsmuren Mike Jensen, der spillede en glimrende kamp for Brøndby.

Helt fremme var N’Doye - dumme, grimme stemplinger eller ej - konstant farlig, og han kom tæt på igen midtvejs i anden halvleg, men headede forbi.

Brøndby lykkedes med et mindre pres, men meget mere sket der ikke, før Dame N'Doye i slutfasen slog sejren fast med en kontrascoring i en kamp, der efter en god første halvleg fusede noget ud i anden halvleg. Men det blæser FCK-tilskuerne givetvis på.

1 af 4 Simon Makienok Christoffersen fik udlignet til 1-1 minuttet efter FCK's føringsmål. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 4 Simon Makienoks mål for Brøndby skulle vise sig kun at være pynt. (Foto: Lars Poulsen)
3 af 4 Dame N'Doye slog til som så mange gange før, og scorede til både 2-1 og 3-1 for værterne. (Foto: Lars Poulsen)
4 af 4 Pape Pate Diouf scorede 1-0-målet med en resolut inderside fra distancen. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer