FCK-fans blæser til boykot

FCK's officielle fanklub vil boykotte kampen mod Brøndby 5. april i protest mod restriktionerne mod de medrejsende fans

Sådan kommer der næppe til at se ud i Parken 5. april. (Polfoto)
Sådan kommer der næppe til at se ud i Parken 5. april. (Polfoto)

Der kan godt gå hen og blive temmelig tomt i Parken, når Brøndby 5. april gæster FC København til årets første udgave af den københavnske nyklassiker.

For nøjagtig som da FCK var på besøg på Vestegnen i efteråret, blæser FCK-tilhængerne nemlig til boykot i protest mod det, de ser som 'kriminalisering af almindelige, fodboldinteresserede borgere'.

I en pressemeddelelse fastslår både FCKFC og Sektion 12, at man igen vil protestere mod de nye procedurer, hvor alle medrejsende fans på politiets foranledning igen skal transporteres i busser til og fra kampen.

FCK snupper Brøndby-sponsor

- Vi mener, at denne udvikling er særdeles farlig for fremtiden, for både dansk fodbold og især for danske fodboldfans. For det første, fordi man ved dette dramatiske tiltag, på forhånd kriminaliserer samtlige fodboldfans og samtidig pådutter samfundet en ubegrundet frygtkultur omkring fodboldkampe. For det andet, fordi det rent praktisk er en kæp i hjulet på den almindelige tilskuers bevægelsesfrihed. Det siger sig selv, at frie borgere ikke ønsker at lade sig tvinge på busser som afgår – og returnerer - milevidt fra deres egen bopæl, for at se en fodboldkamp, hedder det fra FCKFC og Sektion 12.

Derfor opfordres alle FCK-fans til at slutte op om initiativet.

FCK-spiller får 10 måneders karantæne

- Vi mener bestemt ikke, at tiltaget står mål med problemet, og derfor heller ikke retfærdiggør at almindelige mennesker på den måde fratages deres rettigheder. Det er vores opfattelse, at en bedre kommunikation mellem alle parter er et mere oplagt indsatsområde. Vi har i denne sag forsøgt os med dialog, både med politi, DBU og klubberne, men desværre uden resultat. Som fans er vores indflydelse på beslutningen tilsyneladende begrænset. Vores styrke er til gengæld vores antal - jo mere vi står sammen, jo større stemme vil vi tale med!, lyder det.

Senest de to hold mødtes i Brøndby var kun omkring 30 tilskuere på plads på udeholdets afsnit.