Fire klubber slipper for 'mandagskampe'

Fans af Superligaklubber slipper i forårssæsonen i høj grad for de lange rejser på tværs af landet mandag aften

AGF's fans har tidligere protesteret mod mandagskampe. (Foto: Ernst van Norde)
AGF's fans har tidligere protesteret mod mandagskampe. (Foto: Ernst van Norde)

Dansk Boldspil-Union og de forskellige interessenter har fået fastlagt de første 11 runder af forårets Superligaprogram. Og vanen tro er nogle klubber blevet tildelt flere af de for fansene så upopulære mandagskampe end andre.

AGF skal fire gange ud i mandagskampe i forårsæsonen, hvor der stadig mangler at blive fastlagt de sidste fire spillerunder i maj.

OB følger lige efter med tre kampe, mens Silkeborg, FC Midtjylland og AaB to gange hver skal optræde i mandagskampe. AC Horsens, SønderjyskE og HB Køge optræder hver en enkelt gang i mandagskampene, som der er plalgt otte af.

Holdene øst for Storebælt
Til gengæld er fire hold helt sluppet for mandagskampene, hvis man ikke medregner spillerunden 2. Påskedag.

Det drejer sig om FC København, Brøndby, Lyngby og FC Nordsjælland. Altså fire af de fem hold øst for Storebælt. Fansene af Superligaklubberne bliver dermed ikke i så høj grad som tidligere tvunget ud i de lange rejser på tværs af landet på en hverdagsaften, som de før har kritiseret planlæggerne for.

Kun de mest harcore AaB-fans kan imødese en lang rejse, hvis de insisterer på at tage til udekampen mod HB Køge mandag 19. marts.

Syv lørdagskampe
Der er dog en enkelt kamp mere, hvor der skal rejses på tværs af landet på en hverdagsaften, idet Lyngby gæster AGF onsdag 2. maj i midtugerunden, hvor der også spilles om torsdagen - men det er dagen før Store Bededag, så også der slipper de medrejsende fans for rejser på en hverdagsaften med almindelig arbejdsdag dagen efter.

Der er også planlagt otte lørdagskampe, og igen slipper FC København, Brøndby og Lyngby for at rykke kampene fra den sædvanlige søndag. Heller ikke Silkeborg og HB Køge har fået lørdagskampe.

Det har FC Nordsjælland til gengæld fire gange, AGF og AaB tre gange, OB og AC Horsens to gange, samt SønderjyskE og FC Midtjylland hver en gang.

Hele Superligaprogrammet kan ses her.

0 kommentarer
Vis kommentarer