Solbakken kan blive FCK-træner igen

Træner Ståle Solbakken er i yderste fyringsfare i FC Köln, hvis holdet søndag taber bundkampen mod Kaiserslautern. Men hvis jobbet ryger, er der ikke mange kilometer til en interesseret klub, siger ekspert

Ståle Solbakken har fejret utallige triumfer med FC København, som netop har fyret træneren. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken har fejret utallige triumfer med FC København, som netop har fyret træneren. (Foto: Lars Poulsen)

Ståle Solbakken står med kniven for struben i tyske FC Köln.

Det erkender den norske træner selv, efter holdets formkurve har været støt nedadgående og man har indkasseret smertefulde nederlag i de seneste tre kampe. Det placerer de ambitiøse nordtyskere blot tre point over nedrykningsstregen.

'Ja, jeg er truet'
- Frygter jeg en fyring? Jamen, den fyringstrussel er der jo, men den har jo hængt over mig siden tredje spillerunde. Hvis man ser på Kölns historie, har de haft 14 trænere på 10 år, så ja, jeg er truet af fyring, siger Solbakken til B.T. lørdag.

Det gør ikke tingene bedre for den tidligere FCK-træner, at han ifølge tyske medier er raget uklar med både klubbens sportsdirektør Volker Finke og flere af spillerne. Derfor spekuleres der kraftigt i, at kampen mod Kaiserslautern søndag aften bliver nordmandens sidste for Köln, hvis ikke der kommer tre point på kontoen.

Læs også:

Se også: Ståle på vippen i Køln

Skulle fyringen blive en realitet, får han imidlertid chancen for at genoptage et af de mest succesfulde samarbejder i dansk fodboldhistorie - nemlig samarbejdet med mesterholdet FC København.

Mødes ofte med Ståle
Hverken klub eller træner lagde skjul på, at det var med stort vemod, man tog afsked med hinanden, da Ståle røg til Tyskland, og bestyrelsesmedlem Niels-Christian Holmstrøm afslører, at der stadig er brandvarme følelser til den skaldede succestræner, som har ført klubben til fem danske mesterskaber og to Champions League-deltagelser, hvor man nåede til play off-kampene den ene gang.

- Jeg kender Solbakken særdeles godt, og møder ofte både ham og hans familie, siger Niels-Christian Holmstrøm til ekstrabladet.dk.

FC København har netop fyret træner Roland Nilsson efter et skuffende efterår, hvor man røg ud af CL-kvalifikationen på røv og albuer til upåagtede Viktoria Plzen og derefter skuffede i Europa League, samtidig med at det ikke lykkedes at gentage de senere års totale dominans i Superligaen.

FCK vil ikke sige nej
Det har efterladt Carsten V. Jensen i en dobbeltrolle som både træner og sportsdirektør, men Holmstrøm vil ikke spekulere i et Ståle-comeback af de årsager.

- Fodbold består af rygter og spekulationer, og det ville være halsløst at begynde at gøre sig klog på fremtiden. Vi er godt tilfredse med det arrangement vi har i klubben på nuværende tidspunkt, siger Niels-Christian Holmstrøm.

Den bramfri forboldekspert og tidligere topspiller Stig Tøfting tør derimod godt spekulere i FCK's interesse.

- Lad mig sige det på den måde, at hvis Ståle Solbakken stillede sig til rådighed for FCK, så tvivler jeg da på, at de ville sige nej, siger Tøfting til ekstrabladet.dk.

ekstrabladet.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Carsten V. Jensen og direktøren for Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt, til denne artikel.

0 kommentarer
Vis kommentarer