FCK-fans vil boykotte derby

Fanfraktion i FCK er så utilfreds med politiets krav i forbindelse med kamp mod Brøndby, at de vil boykotte kampen. Vi 'behandles som kriminelle i en fangetransport'

FCK-fraktionen Urban Crew dropper den kommende kamp mod Brøndby på grund af skærpede krav til fansene. (Foto: Jens Dresling)
FCK-fraktionen Urban Crew dropper den kommende kamp mod Brøndby på grund af skærpede krav til fansene. (Foto: Jens Dresling)

I protest mod politiets krav til FCK-fansene i forbindelse med derbyet mellem FCK og Brøndby vil en stor del af FCK's fans nu boykotte kampen.

Derbyet mellem Brøndby og FCK den 20. november er blevet flyttet fra klokken 18 til 13.30 og FCK-fansene skal transporteres samlet i bus fra Parken til Brøndby Stadion. Især sidstnævnte krav får fraktionen Urban Crew til at protestere.

Læs også:

DBU og politi rykker Brøndbys kamp mod FCK

'Vestegnens Politi har dikteret nogle nye groteske tiltag for vores derby. Vi skal fragtes i busser fra Parken til Brøndby Stadion, som var vi kriminelle i en fangetransport. Disse vilkår er fuldstændig uacceptable for både fans, spillere og klubberne. Specielt denne type transport, er en grov kriminalisering af alle FCK fans', skriver frationen i en meddelelse på hjemmesiden.

3+: Uprofessionelt at rykke topbrag

Det er især Vestegnens Politi, fansene raser imod, selv om kampflytningen er sket efter dialog mellem Rigspolitiet, Københavns Politi, Vestegnens Politi, DBU, Divisionsforeningen, Brøndby og FC København.

'Vi bliver nødt til at sige fra, overfor disse urimelige restriktioner, som på ingen måde er almindelige borgere værdige. Vi håber at disse tiltag forbliver en engangsforstilling, og vi vil endnu engang gå dialogens vej med Vestegnens Politi, så vi kan komme tilbage til de forhold et derby bør afvikles under. Nemlig med frihed til march, sang og larm i gaderne omkring et fodboldstadion', skriver fanfraktionen.