Rasende FCK-fans: Der bliver ingen stemning

FCKs officielle fanklub arrangerer ingen bustur til Brøndby Stadion. Det kan betyde, at et fåtal af FCK-fans vil være tilstede på Brøndby Stadion

Det er blandt andet ballade som dette, politiet vil undgår (Arkivfoto: Jens Dresling)
Det er blandt andet ballade som dette, politiet vil undgår (Arkivfoto: Jens Dresling)

Som ekstrabladet.dk skrev tidligere på dagen, vil FC Københavns fan-fraktion Urban Crew boykotte kampen mellem Brøndby og FCK d. 20 november, og nu bakker FCKs officielle fanklub op om den beslutning med en tilsvarende boykot.

FCKFCs boykot betyder, at fanklubben ikke -som normalt- vil arrangere busturene og det i stedet bliver FC København selv, der vil stå for transporten til stadion, for de fans der fortsat måtte ønske det.

Vær opgaven voksen
De er heller ikke tilfreds med politiets beslutning om, at FCKs fans alle skal tage til Parken og derfra i samlet flok skal transporteres i bussen til lokalbraget.

- Det er en kollektiv straf, der rammer alle FCK-fans - blandt andet dem, der bor langt fra Parken og skal bruge en halv dags unødig transport. Det hverken kan eller vil vi bakke op om, og derfor vil FCKFC ikke stå for afviklingen af bustransport fra Parken og til Brøndby Stadion den 20. november, lyder den officielle udmelding fra fanklubben.

- FCKFC må endnu engang opfordre Københavns Vestegns Politi til at være deres opgave voksen, og opretholde ro og orden og anholde dem, der begår overtrædelser i stedet for at indskrænke den personlige frihed for alle.

- Aflysningen af busturen sker i sympati med de mange medlemmer af FCKFC, som i mange år fredeligt har fragtet sig selv til Brøndby Stadion - både alene og i fællesmarch.

Se også: DBU og politi rykker Brøndbys kamp mod FCK

Formand Michael Patuel uddyber overfor ekstrabladet.dk, hvad det betyder for afviklingen af kampen.

- Kampen mister totalt sin værdi. Det betyder jo, at der ingen stemning bliver på stadion.

Formanden tror dog ikke, at stadion vil være helt uden FCK-fans, men forventer dog kun et fåtal på Brøndby Stadion.

- Langt de fleste bakker op om vores beslutning om at boykotte kampen. Folk har simpelthen fået nok. Nu har de skruet skruerne for hårdt i, og vi må sige fra.

- Selvfølgelig er det en ekstrem svær situation, for selv jeg er i tvivl, om det er det rigtige at gøre. Det går jo ud over spillerne, der kommer til at mangle vores opbakning, men vi er nødt til at stå fast, lyder det fra formanden.

Klubben forstår
Hvordan har FC København modtaget jeres beslutning?

- De har rådet os til at tage derud, men de respekterer den beslutning, vi har truffet. Jeg vil ikke sige, at de har lagt pres på os, men de har forsøgt at overtale os til at ændre vores afgørelse, men kan samtidig godt forstå vores beslutning, siger Patuel.

- Vi er ikke tilfredse med, at vi ikke har fået lov at give vores mening til kende og har kunnet komme med forslag til, hvordan det kunne blive arrangeret.

Formanden fortæller dog, at denne boykot bliver en engangsforestilling, og selvom han tvivler, så håber han stadig på, at politiet besinder sig og ændrer deres beslutning.