DBU og politi rykker Brøndbys kamp mod FCK

DBU rykker Brøndbys kamp mod FC København søndag 20. november til klokken 13.30 af sikkerhedsmæssige årsager

Både FCK's og Brøndbys fans opførte sig mindre end heldigt før, under og efter det seneste møde - pokalkampen på Brøndby Stadion, som FCK vandt 3-0. (Foto: EB)
Både FCK's og Brøndbys fans opførte sig mindre end heldigt før, under og efter det seneste møde - pokalkampen på Brøndby Stadion, som FCK vandt 3-0. (Foto: EB)

Dansk Boldspil-Union (DBU) flytter efter anbefaling fra politiet Brøndbys lokalopgør mod FC København søndag 20. november fra klokken 18 til 13.30 af sikkerhedsmæssige årsager.

Superliga-kampen mellem Brøndby og FC København skal afvikles i næste spillerunde, når den nuværende landskampspause er overstået.

Ingen alternativer
Og kampen er flyttet efter en dialog mellem Rigspolitiet, Københavns Politi, Vestegnens Politi, DBU, Divisionsforeningen, Brøndby og FC København.

- I mangel af konkrete alternativer til en løsning fra fodboldorganisationernes og klubbernes side bakker DBU i sin egenskab af fodboldforbund og dermed administrator af Superligaen op om politiets anbefaling, skriver DBU på sin hjemmeside.

Politiets anbefaling
Urolighederne på og udenfor Brøndby Stadion i forbindelse med de to seneste kampe mellem Brøndby og FC København betyder, at kamptidspunktet er blevet rykket, så kampen afvikles i dagtimerne.

- For at give klubberne og politiet de bedst mulige betingelser for at gennemføre kamparrangementet tilfredsstillende, var det politiets anbefaling, at kampen af præventive, politimæssige årsager blev flyttet til gennemførelse i dagslys, skriver DBU.

FCK og Brøndby accepterer
Som en konsekvens af det ændrede kamptidspunkt for kampen mellem Brøndby og FC København bliver kampen mellem FC Nordsjælland og Sønderjyske rykket fra klokken 14 til 16, mens FC Midtjylland og AaB flyttet fra klokken 16 til 18.

FCK og Brøndby har accepteret beslutningen og vil sikre, at de praktiske udfordringer i forbindelse med ændringen vil blive løst.

FCK vil sørge for at sikre bustransport af egne fans fra Parken til Brøndby Stadion og retur, som er en anden forudsætning for kampens gennemførelse.