Nilsson lettet over kort Zanka-pause

Mathias 'Zanka' Jørgensen er foreløbig sluppet med skrækken og meldes ude i to måneder for FC København

Mathias Zanka Jørgensen slipper billigere end frygtet. (Foto: Jens Dresling)
Mathias Zanka Jørgensen slipper billigere end frygtet. (Foto: Jens Dresling)

Det så grimt ud, da FC Københavns anfører, Mathias "Zanka" Jørgensen, landede forkert ned på sit venstreben i lørdagens kamp mod Lyngby og fik et vrid i sit knæ. Midterforsvareren slap dog med skrækken, og hans korsbånd er ikke beskadiget.

Derfor hang mundvigene da heller ikke direkte nedad på FCK-træner Roland Nilsson, da han hørte om skanningsresultatet.

Surt for FCK: Zanka skal opereres

- Vi mister en god spiller og en spiller med stor rutine. Men jeg er utrolig lettet. Han kunne have været ude i meget lang tid, og vigtigst af alt ser det ud til, at det kun er et par måneder, siger Roland Nilsson.

Med "Zankas" skade består FCK-truppen nu kun af tre reelle midterforsvarere, Sölvi Ottesen, Ragnar Sigurdsson og Peter Larsson. Sidstnævnte kan dog ikke deltage i Europa League, da han har spillet europæisk fodbold for Helsingborg.

Roland Nilsson peger på Ragnar Sigurdsson som "Zankas" naturlige afløser, men har endnu ingen plan B klar, hvis endnu en skade skulle ramme FCK's centrale forsvar.

- Ragnar har gjort det vældig godt, og jeg forventer, han kan fortsætte den udvikling. Tre forsvarsspillere er det, vi har at arbejde med, og man må kigge på, hvilke alternativer vi har, hvis vi mister flere, siger Roland Nilsson.

Zanka: Jeg vidste det med det samme

Han vil fortsætte filosofien med at spille bolden frem fra bagkæden, selvom "Zanka" netop har båret dette ansvar i efterårets kampe. Roland Nilsson har dog ikke lagt ansvaret på enten Sölvi Ottesen eller Ragnar Sigurdssons skuldre.

- Det er noget, vi får at se i kampene, om det bliver Sölvi eller Ragnar, der skal føre bolden frem, siger FCK-træneren.

Mathias "Zanka" Jørgensen skal torsdag igennem en operation, som kan fastlægge skadens endelige omfang.