FCKs CL-gevinst: 158 millioner

Så er regnskabet for seneste sæson i Champions League gjort op. FCK fik 158 millioner fra UEFA. Manchester United topscorer foran Barcelona

FCKs deltagelse i Champions League har kastet millioner af sig. Også i salget af Willliam Kvist (Foto: Lars Poulsen)
FCKs deltagelse i Champions League har kastet millioner af sig. Også i salget af Willliam Kvist (Foto: Lars Poulsen)

Hovedkassereren i UEFA har haft kuglerammen fremme og slået to streger under slut-resultatet i årets Champions League-regnskab.

Checkene er udskrevet og afsendt. Den største er sendt til Manchester, hvor United har fået 396 millioner kroner.

En sjat mindre til vinderne fra Barcelona, som fik 380 millioner kroner.

Mest til taberne af finalen, da de får en større andel af det såkaldte market pool - TV-rettighederne til engelske ITV og BSkyB er mere værd end til spansk TV.

I det hjørne af regnskabet modtog FCK 61 millioner kroner, som er udregnet efter hvad Viasat har betalt og den kendsgerning, at FCK ikke har måttet dele med andre hold fra Skandinavien.

I aften spilles der faktisk to kampe i kvalifikationen til næste sæson af Champions League. SP TreFiori fra San Marino har besøg af Valletta FC fra Malta, mens FC Santa Colona fra Andorra møder F91 Dudelange fra Luxembourg ( live her).

De har lang, lang vej, hvis de skal se UEFA-millioner i pengeskabet efter denne sæson.

LÆS OGSÅ: Sådan skal danskerne spille i Europa

FCK fik i alt fra UEFA 21.248.000 euro, eller hvad der svarer til cirka 158 millioner kroner, skriver dagbladet Politiken.

Det er den rene indtægt fra UEFA. Foruden det, er der jo indtægter fra billetsalg, merchandise-salg, de lyse pilsnere, der bliver kylet ned inde i Parken, m.m.

For slet ikke at tale om, at CL-successen sikkert også har betydning for, at man kan sælge en William Kvist for 29 millioner og Dame N'Doye for meget, meget mere.