FCK tilbudt rekordsum for N'Doye

Dilemma: FCK tilbudt rekordsum for Dame N'Doye, der ellers stod for at skyde endnu mere succes ind i mesterklubben

N'Doye skulle være klar til at kigge nærmere på tilbuddet, der vil sikre ham en månedsløn på mindst 1,5 millioner kroner. (Foto: Lars Poulsen)
N'Doye skulle være klar til at kigge nærmere på tilbuddet, der vil sikre ham en månedsløn på mindst 1,5 millioner kroner. (Foto: Lars Poulsen)

Dame N'Doye lignede spilleren, der skulle slette alle målrekorder i FC København. Nu ender han i stedet med at smadre transfer-rekorden.

Løverne har nemlig inden for de seneste dage oplevet så markant interesse for sin topscorer, at alt lige nu peger mod et salg.

Den saudiarabiske mesterklub Al Hilal skulle over de seneste uger have skruet markant op for penge-charmen. Først bød araberne syv mio. euro – 55 mio. kr. – og blev blankt afvist.

Det bud er siden blevet sendt yderligere i vejret, så FC København i disse dage skal tage stilling til et tilbud, der er øget med omkring 50 procent. Sportsdirektør Carsten V. Jensen stirrer lige nu på et guldrandet tilbud, der overstiger ti mio. euro – altså rundt regnet 80 mio. kr.

Uanset hvor gerne FC København gerne ville give nytiltrådte cheftræner Roland Nilsson en solid målproduktion fra Dame N'Doye til at starte sit regime i klubben på, er tilbuddet så voldsomt, at løverne umuligt kan takke nej.

Uansvarligt
Transfermarkedet hakker stadig på europæisk plan. Derfor er buddet fra oliestaten ikke til at ignorere. At lave en handel i dette marked, der placerer sig blandt de 15 dyreste handler denne sommer indtil nu – i hele Europa – vil det ganske enkelt være uansvarligt at vende ryggen til.

Samtidig vil FC København snuppe den prestigefyldte førsteplads på listen over alle tiders største salg fra en dansk klub. De seneste fem år har rivalerne fra Brøndby siddet på den siden salget af Daniel Agger.

Nu har Carsten V. Jensen alle dage ikke taget synderlig notits af den type rivalisering, og det er bestemt med blødende hjerte, at han kan blive tvunget til at lade sin målmaskine gå.

For selv om fodboldforretningen i Parken har stort råderum, så er det ikke Carsten V. Jensen, der får lov til at træffe beslutningen omkring buddet på Dame N' Doye.

I lighed med 30 mio. kr. salget af William Kvist til Stuttgart i sidste uge er det et bestyrelsesanliggende at tage stilling til tilbud i den klasse.

Usentimentale ejere
De to hovedaktionærer, Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, er i den sammenhæng usentimentale. De har investeret i Parken for at tjene penge.

Derfor kan FCK-tilhængerne godt håbe på, at FCK sætter hensynet til Champions League-kvalen øverst ved at holde på Dame N'Doye. Men reelt er den mulighed ikke-eksisterende.

Carsten V. Jensen har ikke været at træffe for en kommentar, men typisk har FCK-bossen ingen kommentarer til transfer-spekulationer.

– Jeg har hørt om interessen, men der er ikke nogen, som er enige, sagde N'Doyes agent, Niclas Jensen, sidste uge til Ekstra Bladet. En kommentar som det ikke har været muligt at få knyttet yderligere til.

Damen er klar
Men kilder med indsigt i både FCK og spillerens overvejelser slår fast, at såfremt løverne kommer til enighed med Al Hilal om en salgspris, så er Dame N'Doye parat til at kigge på sagerne. Det ventes, at senegaleseren kan tjene mindst 1,5 til 2,5 mio. kr. om måneden... efter skat, naturligvis.

For FCK kommer salget af Dame N'Doye ikke videre belejligt. Om fire uger starter kvalen til Champions League.

Men med transferindtægter på den anden side af 100 mio. kr. denne sommer er der lidt at lege med for Carsten V. Jensen.

Og det ville ikke være første gang, at FCK formåede at vende en betænkelig transfer-situation til optur.

0 kommentarer
Vis kommentarer