Carsten V.: Uansvarligt at sige nej

Carsten V. Jenser er ærgerlig over at måtte sige farvel til William Kvist, men kalder det også uansvarligt af ham, hvis han ikke havde accepteret en transfer af Kvist.

Endnu en spiller forlader Carsten V. Jensen og FCK (Foto: Jens Dresling)
Endnu en spiller forlader Carsten V. Jensen og FCK (Foto: Jens Dresling)

William Kvist blev i dag bekræftet som ny spiller i Stuttgart i Bundesligaen. Den danske landsholdsspiller takker dermed af efter mange succesrige år i FC København, og skal de næste fire år slå sine folder på den defensive midtbane i Tyskland.

Læs også: Stuttgart jubler over Kvist-køb

Det er et skifte, som har ligget i kortene længe, og i dag blev bekræftet. Carsten V. Jensen er ærgerlig over at måtte sige farvel til en kulturbærer, men føler sig overbevist om, at nye folk står klar til at tage over, hvor Kvist slap.

- Det er klart, at man ikke lige kan erstatte en kulturbærer. Men alligevel er jeg sikker på, at der snart kommer en ny. Sådan fungerer det i fodboldens verden. Det var også sådan, William kom frem. Han drog fordel af andres afgang, og spillede sig til den rolle og status, han har i dag. Det er der nu mulighed for, at der er en ny, der kan gøre, fortæller Carsten V.

Sportsdirektøren kalder transferen af William Kvist uundgåelig.

- Min opgave er at varetage klubbens interesser bedst muligt, også i denne her sag. Og det er klart, det ville være direkte uansvarligt at sige nej til det tilbud, som Stuttgart kom med, ud fra den betragtning, at William havde et år tilbage af sin kontrakt.

- Han havde ytret ønske om, at han gerne ville videre i sin karriere, og derfor vidste vi allerede nu, at han ikke ønskede at forlænge med os næste sommer. Og da tilbuddet så kom fra Stuttgart, og de betalte, hvad vi forlangte, så slog vi til.

- Men når det så er sagt, så er det ikke sikkert, at vi havde solgt, hvis William selv havde ønsket at blive hos os, siger Carsten V. Jensen til ekstrabladet.dk.

Trods irritation over Stuttgarts ageren i medierne, har sportsdirektøren været tilfreds med forhandlingerne med den tyske klub.

- Dialogen har været fin med Stuttgart hele vejen igennem. De har været klar over vores ønsker og krav, og hvad vi har følt William var værd. Det har de accepteret, og de har bestemt måtte slås for at få ham, slår Carsten V. Jensen fast.

Christian Grindheim blev igår præsenteret som ny spiller i FCK, men nordmanden ses ikke som den direkte erstatning for Kvist.

Læs også: FCK bekræfter midtbane-tilgang

- Jeg er egentlig ikke så meget for at sammenligne spillere, men Grindheim er ikke en direkte erstatning for William Kvist. I konstellationen Claudemir-William Kvist var William klart den defensivt orienterede, mens Grindheim er en spiller, der kan spille begge veje. Så på den måde ændrer vores spil sig måske lidt mere uforudsigeligt i den nye sæson.

- Vi har ikke behov for flere spillere til den centralte midtbane. Ud over Grindheim og Claudemir har vi også Thomas Kristensen, Thomas Delaney, Martin Bergvold og eventuelt også en Martin Vingaard, der kan spille inde på midten. Vi har brug for et antal spillere med stor kvalitet, og det har vi.

- Vi har, hvad vi skal bruge, fastslår sportsdirektøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer