Sådan skal danskerne spille i Europa

Overblik. FCK og OB skal lege i Champions League, mens Brøndby, FCM og FCN skal prøve kræfter med Europa League

FCK skal igen forsøge at få succes i Champions League (Foto: Lars Poulsen)
FCK skal igen forsøge at få succes i Champions League (Foto: Lars Poulsen)

FC København er, for tredje år i træk, dansk mester og skal dermed spille med i Champions League.

Københavnerne skal med i 'Champions'-kvalifikationen og træder ind i tredje runde, således at de 'kun' skal vinde over to hold for at være i gruppespillet. Kikser det, så ryger FCK over i Europa League, hvis de ryger ud i den første kamp, så bliver det til en kvalifikationskamp også her, hvis det er ud i anden kamp, så er det direkte i gruppespillet.

For første gang siden 1999 (hvor Brøndby vandt sølv og var med, sammen med mestrene fra AaB) er sølvvinderne med i kvalifikationen til Champions League - fra næste sæson er de danske mestre direkte i gruppespillet, da de senere års præstationer fra FCK og AaB har betydet, at Danmark er rykket op på ranglisten. Også næste sæsons sølvvindere er med i kvalifikationen til CL.

Mens det er lande-ranglisten, der afgør hvor mange hold hver nation har med, så er det klubbernes placering på ranglisten, der afgør, om de er seedede eller ej. FCK kan regne med at være seedet, mens OB ikke er det.

Det betyder, at OB i tredje kvalifikationsrunde formentlig møder Benfica (Portugal), Dynamo Kiev (Ukraine), Panathinaikos (Grækenland), FC Twente (Holland) eller Standard Liege (Belgien).

Overvinder de den modstand, så står den i fjerde runde på klubber som Bayern München, Arsenal og Villarreal. Også for fynboerne gælder det, at kikser den chance, så får de en ny i Europa League.

Der er lodtrækning til 3. kval.-runde den 15. juli og kampene spilles den 26./27. juli med returkampe 2./3. august.

Lodtrækning til 4. runde er den 5. august og de kampe spilles den 16./17. og 23./24. august.

Europa League
Brøndby vandt bronze og skal sammen med FC Midtjylland samt pokalvinderne fra FC Nordsjælland spille kvalifikation til Europa League-gruppespillet.

Superligaens nummer fire, FCM, træder ind i 2. kvalifikationsrunde, Brøndby i 3. og FC Nordsjælland i fjerde og sidste kvalifikationsrunde. Altså igen kun en enkelt modstander, der skal besejres over to kampe, for at komme med i gruppespillet.

Det kan dog blive så rigeligt besværligt. På det tidspunkt er der stort set kun ganske stærke hold tilbage, ligesom der - jvf. ovenstående - også kommer tabere fra CL-kvalifikationen med i bowlen.

Der trækkes lod til fjerde kvalifikationsrunde samtidig med CL-lodtrækningen den 5. august.