Ståle: FCK-fremtiden er lys

- Jeg havde været mere bekymret for spændingen i dansk fodbold, hvis Krohn-Dehli forsvandt fra Brøndby, og Utaka forlod OB, siger Ståle Solbakken om, at FCK mister tre spillere i forsvarskæden

En af de episoder, der vil blive husket fra FCK's to Champions League-kampe mod Barcelona, er Ståles skænderi med Josep Guardiola. (Foto: Ernst van Norde)
En af de episoder, der vil blive husket fra FCK's to Champions League-kampe mod Barcelona, er Ståles skænderi med Josep Guardiola. (Foto: Ernst van Norde)

- Jeg tror faktisk, at når jeg skal kigge tilbage på de fem og et halvt år, vil det, jeg husker bedst, være nederlaget på Cypern (da FCK i 2009 røg ud af Champions Leaguekvalifikationen mod Apoel Nicosia, red.) i forhold til, hvordan det lykkedes at rejse holdet, og hvad der er sket siden, siger FCK-træner Ståle Solbakken i et interview i dagens udgave af Ekstra Bladet.

- Samtidig med det nederlag ramte finanskrisen Parken med et efterfølgende ejerskifte, og alligevel er det bare gået én vej for os siden, og det, tror jeg, viser, hvor stærke vi er. Det eksempel er den største succes og samtidig den bedste forsikring om, at FCK går en lys fremtid i møde.

- Når du så skal pege på det sjoveste, du har været med til, så peger du næppe på Cypern-kampen?

- Nej! Det sjoveste var rundt om Barcelona-kampene i efteråret 2010, for der spillede vi fodbold på et niveau, som det aldrig tidligere var lykkedes et dansk hold at spille på. Alle var flyvende samtidig.

- Da vi skulle ud til anden halvleg på Camp Nou, havde vi en overbevisning om, at intet var umuligt. Da var vi på vort bedste i min tid i FCK.

- Hvad gør det så ved dig, at det hold - primært forsvarskæden - der spillede lige op med Barcelona, er ved at forsvinde fra klubben?

- Jeg ser jo, at der i medierne spekuleres i, at FCK kan blive væsentligt svagere næste sæson, fordi klubben mister to-tre spillere, men det er jo hele tiden sket i FCK gennem historien.

- Nu mister man så to-tre spillere i den bageste kæde, men samtidig har man mulighed for at beholde resten af holdet. Jeg havde været mere bekymret for spændingen i dansk fodbold, hvis Krohn-Dehli forsvandt fra Brøndby, og Utaka forlod OB.

- Det, synes jeg, er mere relevant at diskutere, for det ville være mere bekymrende for en objektiv iagttager. Som sagt er jeg fortrøstningsfuld over for, at FCK går en lys fremtid i møde, siger Ståle Solbakken til ekstrabladet.dk.