FCK-rigmand berygtet for jetset-skandaler

Pissede i Axels pejs: - Man kan tage smeden ud af smedjen, men ikke smedjen ud af smeden, siger en kilde om Parkens storaktionær, Erik Skjærbæk,som Ekstra Bladet i dag tegner et nærgående portræt af

- Man kan tage smeden ud af smedjen, men ikke smedjen ud af smeden, siger en kilde om Erik Skjærbæk, der er blevet rig på at sælge en bremsefabrik til en engelsk kapitalfond. (Foto: Mik Eskestad)
- Man kan tage smeden ud af smedjen, men ikke smedjen ud af smeden, siger en kilde om Erik Skjærbæk, der er blevet rig på at sælge en bremsefabrik til en engelsk kapitalfond. (Foto: Mik Eskestad)

Ekstra Bladet tegner i dag et stort portræt af Parkens storaktionær, Erik Skjærbæk. Nedenstående er en af de mange vinkler på 'manden med magten'.

Fra stort set alle sider bekræftes det, at Parkens storaktionær Erik Skjærbæk er en mand, der har endog meget svært ved at gebærde sig på de bonede gulve. Situationsfornemmelse er ganske enkelt et fremmedord hos den iltre forretningsmand, der ofte træder ved siden af.

- Man kan tage smeden ud af smedjen, men man kan ikke tage smedjen ud af smeden, som en kilde med et grin formulerer Skjærbæks tumlen rundt blandt mere konventionelle danske erhvervsledere.

Mandens aggressive sprogbrug er det første, som samtlige kilder studser - og forarges - over, men også fysisk har han det med at optræde som en ganske utilregnelig figur.

Holder ikke lav profil
Det fik den kendte, nu forhenværende byggematador Axel Juhl-Jørgensen at føle, da han for et års tid siden lagde hus til et større selskab indeholdende bl.a. Erik Skjærbæk .

Erhvervsfolkene havde haft en hyggelig aften i byen, og Juhl-Jørgensen foreslog, at festen da kunne fortsætte hjemme hos ham i Vedbæk nord for København. Erik Skjærbæk tilhører ikke kredsen omkring Axel Juhl-Jørgensen, men var med som bekendt til en af de øvrige festdeltagere.

Nu ligger det ikke til Erik Skjærbæk at holde lav profil, når han har fået en tår over tørsten, og så var han i øvrigt ikke hæmmet af, at han var i en fremmed mands hjem for første og - skulle det vise sig - sidste gang.

Lynede ned og grinede
På et tidspunkt fandt Skjærbæk ud af, at hvad der var kommet ind af våde varer, det skulle minsandten også ud af hans tunge korpus igen. I stedet for - som de fleste folk nok ville have valgt - at finde et toilet i Juhl-Jørgensens store villa, slentrede milliardæren stille og roligt hen til den tændte pejs.

Han lynede ned og pissede storgrinende på flammerne, mens resten af det feststemte selskab så måbende til.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Axel Juhl-Jørgensen om, hvorvidt han synes, pejsepisseriet var lige så morsomt, som den standervisne Skjærbæk syntes, men historien er bekræftet over for Ekstra Bladet af en række af hinanden uafhængige kilder.

Til det ultimative portræt af Erik Skjærbæk havde det naturligvis været på sin plads at høre den 52-årige thybos egen udlægning af det dramatiske indtog i Parken, men han har ladet Ekstra Bladet forstå, at han ikke ønsker at udtale sig til Ekstra Bladet om noget som helst. Nogensinde. Overhovedet.