Anklage: FCK-aktionærer kun ude efter penge

Nordmand bag kuldsejlet Abramovich-køb anklager bestyrelsesmedlemmer i Parken for kun at gå efter pengene

Erik Skjærbæk kritiseres for udelukkende at gå efter egen profit og ikke handle efter Parkens bedste. (Foto: Rene Schütze)
Erik Skjærbæk kritiseres for udelukkende at gå efter egen profit og ikke handle efter Parkens bedste. (Foto: Rene Schütze)

Manden, der fik Arkady Abramovich til København, hvor han var interesseret i at købe en del af Parken, selskabet bag FC København, anklager nu selskabets bestyrelsesformand og flere bestyrelsesmedlemmer for at bryde alle regler og udelukkende at gå efter egen profit.

Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Bestyrelsesformand Hans Munk Nielsen og de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen - der begge sidder med næsten tyve procent af aktierne i underholdningskoncernen - får hårde ord med på vejen, fordi Børsens ikke blev informeret om Abramovich-tilbuddet.

Den bedrageridømte nordmand Per Morten Hansen skriver anklagerne i en mail som reaktion på, at Børsen i sidste uge afslørede hans forbindelse til Arkady Abramovich.

De to aktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen afviste at blive informeret om interessen fra Abramovich og handlede begge aktier med stor profit, da Ekstra Bladet afslørede interessen.

- Enkelte bestyrelsesmedlemmer nægter at modtage information, som vil være til gavn for selskabets aktionærer til fordel for at berige sig selv. Kernen i denne sag er, at Skjærbæk og Korsgaard Sørensen udnyttede viden til at købe aktier i en periode, hvorefter de solgte aktier dagen før selskabet misvisende udsendte en fondsbørsmeddelelse, hvor det meddelte, at der ikke havde været forhandlinger om en kapitaludvidelse, siger Per Morten Hansen.

- Bestyrelsesformanden svigtede sine aktionærer, førte markedet bag lyset, og undlod at suspendere aktien, da rygterne begyndte at optræde i pressen, lyder det videre.