Olsen: Ikke plads til Kvist på landsholdet

William Kvist får svært ved at komme på landsholdet - og han skal overveje at skifte klub, antyder landstræner Morten Olsen

William Kvist har været FCK's helt store spiller i 2010. Men på landsholdet har han det svært - Christian Poulsen og han passer ikke sammen. (Foto: Finn Frandsen)
William Kvist har været FCK's helt store spiller i 2010. Men på landsholdet har han det svært - Christian Poulsen og han passer ikke sammen. (Foto: Finn Frandsen)

Selv om William Kvist har været en af de bedste - hvis ikke den bedste spiller - i Superligaen i 2010, så er der lang vej til en fast plads i landsholdets startopstilling.

FCK-anføreren har sammen med sine holdkammerater spillet lige op med Barcelona og kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne i Champions League, men på landsholdet står Kvist i skyggen af Christian Poulsen.

De to kan heller ikke umiddelbart bruges sammen, mener Morten Olsen.

- Det giver store udfordringer at bruge dem på samme tid. Vi har prøvet det i kamp, og vi har prøvet det til træning.

- Vi synes ikke rigtigt, at det er lykkedes. Vi har brug for tid til at få det til at fungere, og det er problemet, for den har vi ikke, siger Morten Olsen til Jyllands-Posten.

Læs også: Sådan fejrede spillerne CL-succesen

Alt håb om en startplads på landsholdet er dog ikke ude for Kvist.

- Vi må arbejde videre på det, for det er to gode fodboldspillere. Jeg ved ikke, om det kan lykkes permanent, og jeg ved heller ikke, om det skal gøre det. En gang imellem må man vælge, for vi har kun brug for den ene af dem, siger landstræneren.

Kan blive svært
Landstræneren antyder samtidig, at William Kvist kan blive nødt til at skifte klub efter sin og FCK's store succes:

- Det store problem for William Kvist bliver, at han har været med til disse seks Champions League-kampe i efteråret, og så er det noget anderledes at komme til Haderslev og spille mod Sønderjyske til foråret. Han har prøvet det, han kan nå i Danmark, og der skal en utrolig stor mental styrke til for at klare at fortsætte der, siger Morten Olsen .

William Kvist sagde efter sejren over Panathinaikos, at han har svært ved at forestille sig et skifte væk fra FC København.