Storaktionær: Abramovich er seriøst interesseret

- Vi har stadig forbindelse og det er mit indtryk, at der er en seriøs interesse fra Abramovichs side, siger LD-direktør Carsten Koch om eventuel salg af FCK

Roman Abramovich er seriøst interesseret i at overtage FCK, mener direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (Foto: AP)
Roman Abramovich er seriøst interesseret i at overtage FCK, mener direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (Foto: AP)

Danmarks nationalstadion og fodboldflagskib er muligvis på vej på russiske hænder.

Parkens storaktionær Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) førte i lørdags drøftelser om at sælge sin aktiepost med Arkady Abramovich - søn af oliemilliardæren og Chelsea-ejeren Roman Abramovich.

Interessen for at købe LD's ejerandel i Parken og FC København på små 30 procent er intakt og seriøs, siger LD-direktør Carsten Koch til Politiken fredag:

- Mit indtryk er, at der er en seriøs interesse fra Abramovichs side. Det kan ændres, men sådan er det i øjeblikket. Vi har stadig forbindelse, og nu afventer vi, hvad der sker.

Han oplyser, at den fodboldglade erhvervsmand Aldo Petersen og Abramovichs rådgivere satte mødet mellem parterne op i lørdags.

Carsten Koch kan dog ikke sige, om Abramovich junior repræsenterer sin egen eller faderens formue.

Ifølge kilder omkring begivenhederne har det tidligere Parken-bestyrelsesmedlem Aldo Petersen længe jagtet investorer i USA og England.

Han ønsker ikke at udtale sig om sin mulige russiske allierede:

-Ingen kommentarer. Jeg tror, det er en meget fornuftig måde at gøre det på. Der er desværre andre, der ikke gør det på den måde, siger Aldo Petersen til Politiken.

Rygterne om Abramovichs indtog i Parken har taget fart, efter at Carsten Koch mødtes med Arkady Abramovich i lørdags på den københavnsk kendiscafé Victor. Derfor spekuleres der i, at mødet var iscenesat for at pumpe aktiekursen og dermed værdien af LD's aktiepost i vejret.

- Min vurdering er, at formålet med offentligheden om denne proces er at få aktiekursen op. Normalt foregår sådanne processer fuldstændig lukket, siger Morten W. Langer til Politiken.

Han følger som chefredaktør på Økonomisk Ugebrev Parken Sport & Entertainment tæt.

Det afviser Carsten Koch pure:

- Det er absurd at tro, at vi skulle lave kursmanipulation. Den slags kan og vil vi jo ikke styre. I lørdags havde jeg talt med Abramovich junior og hans rådgivere, og efterfølgende bliver jeg så ringet op og spurgt, om jeg ville tage en lille frokost med dem, inden de tog hjem. Så kan jeg jo ikke sige, at vi skal være der eller ikke der. Jeg har til formål, at LD's interesser forvaltes bedst muligt, siger Carsten Koch til avisen.