Don Ø fik Danmarks højeste hyre

Flemming Østergaard var bedst lønnede bestyrelsesformand i Danmark og fik dobbelt så meget som formanden for A.P. Møller-Mærsk

Flemming Østergaard - tjente mere end formanden for landets største virksomhed. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Flemming Østergaard - tjente mere end formanden for landets største virksomhed. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Parkens formand, Flemming Østergaard, kan med stor sikkerhed kalde sig Danmarks bedst lønnede bestyrelsesformand. Han har i årevis tjent dobbelt så meget som Michael Pram Rasmussen, der sidder for bordenden hos A.P. Møller-Mærsk.

Ifølge kilder tæt på Parken har Don Ø’s honorar de seneste år ligget på knap ni millioner kroner i gennemsnit.

Til sammenligning modtager Pram Rasmussen ca. 4,5 millioner kroner årligt som formand for A.P. Møller-Mærsk.

I går udtalte direktøren for Lønmodtagernes Dyrtidsfond, storaktionær i Parken, at Flemming Østergaard skal gå ned i løn. Et krav, FCK-bossen har accepteret.

– For at vi skulle tegne vores andel (altså købe ca. 30 pct. af de ny aktier), har vi stillet en række betingelser. En af dem er, at han får en mere normaliseret rolle i bestyrelsen, og dertil hører også en normaliseret honorering, sagde Carsten Koch.

'Særlige ydelser' trækker op
Formandsjobbet i Mærsk betragtes i erhvervskredse som den tungeste bestyrelsespost i dansk erhvervsliv. I det seneste regnskab for 2008 omsatte koncernen for 312 milliarder kroner, havde i gennemsnit 120.000 ansatte og et overskud efter skat på 17,6 milliarder kroner.

I samme periode omsatte Parken for 1,6 milliarder kroner, havde 784 ansatte og et overskud efter skat på 33 millioner kroner.

Dermed svarede Don Ø’s formandshyre til hele 27 procent af Parkens indtjening sidste år. Hans aflønning er et sammensurium af et kontant honorar, aktieoptioner og betaling for ’særlige ydelser’.

Betalingen for sidstnævnte har i Parkens seneste tre regnskaber svinget mellem 4,5 og 11 millioner kroner, men end ikke Parkens største aktionær, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, kan få klarhed over, hvad de ’særlige ydelser’ består af.

Don Ø’s kasketter
– Det er en meget høj løn, som ser mystisk ud. Parken burde lægge åbent frem, hvad Don Ø har lavet for de penge, så man kan vurdere, om hans indsats har været pengene værd, siger professor i selskabsledelse Caspar Rose fra Copenhagen Business School.

Formentlig dækker de særlige ydelser bl.a. over fejlkøbet af fitness.dk, opførelsen af feriecenteret i Billund og det kuldsejlede lejligheds- og sportscenter i Italien.

Når Don Ø bliver i formandsstolen - selv om Parken torsdag offentliggjorde et chokunderskud på 254 millioner kroner for årets første ni måneder og balancerer på randen af sammenbrud – skyldes det ifølge Caspar Rose, at Parken og FCK ville være en tom skal uden Don Ø.

Flemming Østergaard og Parkens øvrige ledelse ønsker ikke at udtale sig om formandens lønforhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere