Gigantunderskud i Parken

Parken Sport & Entertainment A/S forventer et underskud i 2009 på cirka 250 millioner kroner

Bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment A/S, Flemming Østergaard. (Foto: Jens Dresling)
Bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment A/S, Flemming Østergaard. (Foto: Jens Dresling)

Parken Sport & Entertainment har trods gentagne gisninger om det modsatte stædigt holdt fast i, at selskabet ville komme ud af 2009 med overskud.

Men meldingen fra selskabet er nu vendt 180 grader - i stedet for et positivt resultat forventer man et underskud på mellem 245 og 255 millioner før dagsværdiregulering af såkaldte renteswaps og skat.

Årsagen til det markante fald i resultatet er nedskrivninger i primært fitness.dk (164 millioner kroner), ejendomme (12 millioner kroner) samt omkostninger (69 millioner kroner) i forbindelse med arenaprojektet ved Parken og et feriehotelsprojektet i Italien. Derudover kommer et underskud på transferaktiviteter på 68 millioner kroner.

- Jeg må konstatere, at vi på ryggen af den globale højkonjunktur frem til efteråret 2008 traf nogle offensive beslutninger, der ikke har vist sig at være bæredygtige i en tid med økonomisk recession, siger Flemming Østergaard, bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment.

Parken forventer et underskud i 2010 på 100 millioner kroner og overskud igen i 2011. Men planlægger alligevel en aktieudvidelse med et provenu på cirka 500 millioner kroner.

- Det er til gengæld en stor glæde at konstatere, at bestyrelsen og den nye direktion har iværksat en solid strategiplan, som såvel vores tre største aktionærer som vores bankforbindelse har fuld tillid til, siger Østergaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere