Økonom: Parken fanget på forkert ben

Fodboldøkonom Jesper Jørgensen er overrasket over Parkens gigantunderskud. Han vurderer, at selskabet har satset for offensivt og er blevet fanget i krisen

Fitness.dk har ikke været nogen god forretning for Parken Sport & Entertainment A/S. (Arkivfoto: Nicolai Svane)
Fitness.dk har ikke været nogen god forretning for Parken Sport & Entertainment A/S. (Arkivfoto: Nicolai Svane)

Det kom i den grad bag på fodboldøkonomen Jesper Jørgensen fra Deloitte, at Parken Sport & Entertainment nu meddeler, at selskabet forventer et underskud i 2009 i omegnen af en kvart milliard kroner.

- Havde du spurgt mig for et par måneder siden, ville jeg ikke have gættet på, at det ville blive så stort. Men omvendt har vi også godt kunnet se, at det var pressede aktiver, de havde, siger Jesper Jørgensen.

Parken har blandt andet tabt penge på fitnesskæden fitness.dk, halbyggeri ved Parken, feriecenter i Italien, og så er indtjeningen på feriehuse ved Lalandia faldet.

- De har satset offensivt og er blevet fanget på det forkerte ben. Flere af projekterne var måske fornuftige nok. Men finanskrisen gør, at de er blevet fanget på det ene ben. De har brugt penge på områder, hvor forudsætningerne er skredet, og så står de tilbage med håret i postkassen, siger han.

Stor bankgæld
Han mener, at en kommende aktieemission understreger sagens alvor, selvom selskabet ikke er truet på livet.

Parken forventer at få cirka 500 millioner kroner i kassen med udvidelsen. Men det skal samtidig holdes op mod dette års underskud på cirka 250 millioner kroner og et forventet underskud i 2010 på cirka 100 millioner kroner.

- Parken har en stor bankgæld, som stækker manøvremulighederne. Så det er klart, at med to års underskud og en hårdt presset balance, så har selskabet behov for at sikre sig, at man er bedre polstret.

- De har sikret et beredskab, så de trods alt har en vis manøvredygtighed, siger Jesper Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere