FCK kan hente toptræner

FCK er en attraktiv klub for udenlandske trænere, siger Ekstra Bladets fodboldredaktør, Allan Pedersen

Flemming Østergaard skal nok få fingre i en kvalificeret afløser for Ståle solbakken. (Foto: Claus Bonnerup)
Flemming Østergaard skal nok få fingre i en kvalificeret afløser for Ståle solbakken. (Foto: Claus Bonnerup)

Selvom der stadig er halvandet år til Ståle Solbakken siger stop, så har københavnerne allerede indledt trænerjagten.

Og ifølge Ekstra Bladets sportschef, Allan Pedersen, så står københavnerne med gode muligheder for at lande et stort trænernavn, når nordmanden rykker tilbage til sit hjemland.

- Som udgangspunkt skal FC København have en træner med karisma, for det er en klub, hvor selv en fagligt dygtig træner sagtens kan få fiasko, hvis han ikke har den rette udstråling. Det har Ståle Solbakken også draget fordel af. Andre trænere var kommet i større modvind i de dårlige perioder, der trods alt har været, siger Allan Pedersen og fortsætter:

- FCK skal have et trænernavn. Det er ikke en klub, der uddanner trænere. Og med mindre de får fat i Michael Laudrup eller Morten Olsen, så er de nødt til at kigge i udlandet, fortsætter han.

- Nu ved jeg ikke, hvor meget finanskrise, der er i FC København. Men jeg tror, at de kan tiltrække udenlandske trænere. Det kan godt være, at resultaterne har været lidt skuffende, men forretningsmæssigt er det en stor klub, og det har de formået at synliggøre ude i Europa. Man skal ikke undervurdere, hvor attraktiv, FCK er, siger Allan Pedersen, der nævner Roy Hodgson som et eksempel på, at det er muligt at trække udenlandske toptrænere til Danmark.

Allan Pedersen tror dog ikke på, at Solbakken holder kontraktperioden ud.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Solbakken kan bevare sit fokus, men det er meget lang tid, og jeg tror, at han er væk senest vinteren 2010, slutter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere