Professor: Ståle holder ikke

- Jeg tror ikke, der kommer til at gå 20 måneder før FCK har en ny træner og Solbakkens autoritet overfor spillerne falder, siger professor fra Handelshøjskolen

Ståle skal vise endnu mere energi, gejst og pondus, hvis ikke autoriteten skal falde, mener professor fra CBS. (Foto: Lars Poulsen)
Ståle skal vise endnu mere energi, gejst og pondus, hvis ikke autoriteten skal falde, mener professor fra CBS. (Foto: Lars Poulsen)

- Hvis man står i den situation som leder, at medarbejderne ved at man skal stoppe, så kræver det endnu mere gejst, energi og pondus for at bevare sin autoritet.

Sådan siger professor, ph.d., Flemming Poulfelt fra Copenhagen Business School, tidligere Handelshøjskolen, i København til ekstrabladet.dk.

- Så hvis du skal vurdere FCKs hold som en virksomhed, vå vil det give problemer at alle nu ved at Ståle skal væk fra sommeren 2011?

- Det er et skægt spørgsmål, for der er jo ikke noget nyt i, at medarbejderne ved at chefen stopper på et tidspunkt. Det kan være ved pensionering eller ved at en åremåls-ansættelse udløber, men det usædvanlige her er at der skal gå så lang tid, siger Flemming Poulfelt, der er ekspert i netop ledelse.

Han mener at autoriteten automatisk falder, men ser ikke et problem ved chef-skifte i langsigtet strategi.

Holder ikke 20 måneder
- Det er jo sjældent en mand, der træffer beslutninger om den langsigtede planlægning - også selvom der er tale om en fodboldklub, hvor cheftræneren vil være en højt-profileret person. FC København har jo også en bestyrelsesformand (Flemming Østergaard, red), der er meget markant, siger CBS-professoren.

- Men du tror ikke at Ståle bliver som træner i de kommende 20 måneder?

- Nej, det tror jeg ikke. Nu vil virksomheden - FCK - skulle se sig om i markedet og lige pludselig er 'den rette' der. Hermed undgår man også den usikkerhed, der automatisk vil opstå når tidspunktet for, at han stopper nærmer sig.

Glidende 'generationsskifte'
- Kunne man ikke, f.eks. næste sommer, ansætte afløseren og lave en form for 'glidende generationsskifte'?

- Det ville man kunne i mange virksomheder, men ikke her. En cheftræner er nemlig så markant, så synlig - også i offentligheden - at der ikke skal herske tvivl om, hvem der sidder i sædet. Man skal også passe på med det der 'kronprinse-projekt', som jeg slet ikke tror vil virke i en organisation som denne. Medarbejderne/spillerne skal vide præcis hvem der bestemmer. Derfor skal Ståle fra nu af også levere endnu mere - altså skrue op med 5-10 procent, siger Flemming Poulfelt.

1 af 2 Flemming Poulfelt fra Copenhagen Business School mener FCK vil slå til, hvis der pludselig dukker 'den rigtige' op (Foto: Bo Svane)
2 af 2 Ståle skal vise endnu mere energi, gejst og pondus, hvis ikke autoriteten skal falde, mener professor fra CBS. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere