FCK sætter pointrekord med ny sejr

Mestrene fortsatte sejrsstimen med sejr over Esbjerg, der dog skabte spænding i anden halvleg

Dame N'Doye scorede to gange for FCK i dagens 3-1-sejr over Esbjerg. (Arkivofoto: Lars Poulsen)
Dame N'Doye scorede to gange for FCK i dagens 3-1-sejr over Esbjerg. (Arkivofoto: Lars Poulsen)

FC København fortsætter nærmest uimodståeligt med at blæse gennem Superligaen, hvor det lørdag eftermiddag blev til en fortjent 3-1-sejr over Esbjerg - og dermed en ny Superligarekord med 51 point i en halvsæson. Men det holdt hårdt i anden halvleg mod en godt kæmpende modstander.

FC København dominerede kampen og kom foran 2-0 indenfor fem minutter midt i første halvleg. Først gjorde Dame N'Doye det til 1-0 på et Oscar Wendt-hjørnespark i 18. minut, og kort efter tacklede den igen stærkt spillende Zdenek Pospech sig igennem på højrekanten, skar ind i feltet og passerede fra spids vinkel Lucas Hradecky i Esbjerg-målet.

Resten af første halvleg fortsatte med solid FCK-dominans med god bevægelse, sikker boldomgang og fremdrift i spillet. Træner Ståle Solbakken tillod sig endda at udskifte både Martin Vingaard og Mikael Antonsson med Thomas Kristensen og Sölvi Ottesen fem minutter før pausen.

Men sidstnævnte startede med en skidt tilbagelægning, og det varslede måske, hvad der ville ske i anden halvleg.

Kom alt for sent
For der var ikke spillet mere end seks minutter efter pausen, før Sölvi Ottesen igen så skidt ud. Dog ikke lige så skidt som målmand Johan Wiland!

En Esbjerg-clearing havnede langt oppe på FCK-halvdel, hvor Jeppe Mehl spurtede fra Sölvi Ottesen, mens Johan Wiland spurtede den modsatte vej ud af FCK-feltet. Blot for at komme alt for sent til bolden, så Mehl let kunne lægge den til rette til indskiftede Jesper Lange, der kunne score i tomt mål.

2-1. Og pludselig var kampen fyldt med både nerve og spænding. FCK virkede knap så sikre i defensiven, og Esbjerg spillede nu for alvor chancen. Og udligningen kom tæt på midt i anden halvleg.

Et indkast blev taget hurtigt ved midten til Peter Nymann, der rundede Mathias Zanka og skar ind i feltet. Her blev bolden tacklet bagud til Jeppe Mehl, der helt fri 'fra pletten' blev generet i skudøjeblikket af Zdenek Pospech og ikke fik sendt bolden i det ellers nærmest tomme mål.

Reklamerede for straffe
Mehl reklarede for straffe, men dommer Jakob Kehlet mente tilsyneladende ikke, at Mehl var blevet ramt.

Kort efter havde Kenneth Zohoe og Christian Bolaños en dobbeltchance i den anden ende af banen, men i den spændende afslutning måtte FCK-tilskuerne vente indtil kort før tid, før Dame N'Doye med sit 13. sæsonmål lukkede kampen på hovedstød - samme antal som holdkammeraten Cesar Santin i spidsen af topscorerlisten. I overtiden var Dame N'Doye tæt endnu en scoring, men Lucas Hradecky reddede forrygende, og det blev ved 3-1.

FCK tog den 16. sejr i efterårssæsonen, er fortsat ubesejret og kan nu fokusere fuldt ud på tirsdagens Champions League-brag mod Panathinaikos, mens Esbjerg går ind til vinterpausen på en bekymrende nedrykningsplads.