Solbakken: Grønkjær lignede en 60-årig

FC København-træner Ståle Solbakken erkender, at klubben er presset af det tætte kampprogram med to kampe om ugen. Torsdag venter FC Cluj i Europa League

Jesper Grønkjær lignede en gammel mand i slutminutterne af kampen mod FCM. (Foto: Lars Poulsen)
Jesper Grønkjær lignede en gammel mand i slutminutterne af kampen mod FCM. (Foto: Lars Poulsen)

Der venter FC København tre afgørende kampe i den resterende del af efterårssæsonen. FC Københavns cheftræner, Ståle Solbakken, håber, FCK-spillerne magter at løfte opgaverne uden at blive for trætte.

Solbakken joker selv lidt med, at trætheden gjorde sig gældende hos flere spillere i slutfasen mod FC Midtjylland, som FCK søndag besejrede i Parken med 2-0 i Superligaen.

- I de sidste 10 minutter lignede Jesper Grønkjær en 60-årig, siger Ståle Solbakken om kantspilleren.

FCK-træneren håber dog på, at københavnerne kan bevare momentum mod FC Cluj og Sparta Prag og sikre klubben videre adgang til europæiske kampe i foråret. Men måske endnu vigtigere, at FCK ikke taber næste weekends topkamp ude mod førerholdet OB.

- Vi må bruge lidt flere spillere i de resterende kampe, og jeg er ikke bekymret for, at vi bliver trætte. Det er jo det her, vi vil. Men det koster kræfter at spille i Europa, og vi har spillet 10 hårde europæiske kampe mere end de andre SAS Liga-hold, og otte mere end OB, forklarer Solbakken.

Han mener ikke, kampen mod OB afgør ikke mesterskabet, men et nederlag kan sende FCK syv point efter OB, hvis fynboerne også vinder hjemme mod HB Køge mandag aften.

- Vi ved, vi skal spille en finale mod OB, men vi sparer ikke fire-fem spillere på torsdag mod Cluj af den grund. Den chance må vi tage. Vi kæmper med i alle turneringer, og hidtil har vi prøvet en alternativ opstilling i pokalen mod Sønderjyske, og det gik ikke særlig godt. Så den laver vi ikke igen, fastslår Solbakken med henvisning til pokalnederlaget på svimlende 0-5 til sønderjyderne tidligere i efteråret.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere