FCK-fans kræver erstatning

174 blev anholdt før kampen mellem Brøndby og FCK i søndags. Nu efterlyser fangruppe dem for at kunne starte klagesag. Det kan ende i krav om erstatning

Fangruppering vil på vegne af de anholdte i søndags sende klagesag til Statsadvokaten (Foto: Kenneth Meyer)
Fangruppering vil på vegne af de anholdte i søndags sende klagesag til Statsadvokaten (Foto: Kenneth Meyer)

'Uberettiget frihedsberøvelse'. Det kedsommelige juridiske udtryk skal nu afprøves efter masse-anholdelsen søndag eftermiddag tæt ved Brøndbyøster station.

Her blev anholdt 174 FCK-tilhængere, da 'vi ikke vil have dem i nærheden af Brøndby stadion', som politiet udtrykte det. Nu samles de anholdte i klagesag til Statsadvokaten.

'Vi sad 6-7 timer i strips og 'legede futtog'. Vi fik ingen besked om noget. Vi måtte ikke ringe til kærester, venner eller andre, fortæller en af de anholdte.

Samtidig med gruppen Urban Crew - som normalt kaldes UC - efterlyser de anholdte, er de interesserede i om nogle af dem har billeder, skadestue-rapporter eller andet som kan dokumentere, at de har lidt overlast under anholdelsen, som ikke var en såkaldt præventiv anholdelse, hvor politiet uden argumentation kan tilbageholde folk i seks timer.

Mange var dog også tilbageholdt væsentlig længere. Med en sigtelse i baglommen kunne de 173 forlade politiets varetægt. Kun en enkelt - en svensker - blev varetægtsfængslet, sigtet for vold mod tjenestemand.

Uskyldige anholdt
Vestegnens politi har tidligere til ekstrabladet.dk's spørgsmål om, at der måske røg uskyldige med i købet under masseanholdelsen, svaret:

- Der var nok nogle, der blev chokerede over, hvor hurtigt det går. Men man må lære at vælge sine venner med omhu og følges med de rigtige. Går man i en gruppe med så mange bøller, der kaster med sten og flasker, og man ikke vil flytte sig, når man bliver bedt om det, så risikerer man at blive anholdt, siger politiinspektør Michael Christensen fra Vestegnens politi.

Nogle af de involverede FCK-fans sammenligner politiets opførsel med uroen efter rydningen af Ungdomshuset. Masseanholdelserne dengang har siden kostet Københavns politi op mod en million kroner i erstatning, men der var også mange af de anholdte som sad lang tid i varetægtsfængsel.

0 kommentarer
Vis kommentarer