Annonce:
Annonce:

Solbakken: Aílton en gåde

Aílton Almeida er en spiller uden begrænsninger, men det er en gåde, at han nogle gange hellere vil lave kunst end mål, mener FCK-træner Ståle Solbakken

Aílton Almeida er hans træner er to meget forskellige gemytter. (Foto: Jens Dresling)
Aílton Almeida er hans træner er to meget forskellige gemytter. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Aílton Almeidas to mål i den svære udekamp mod FC Midtjylland fik FCK-træner Ståle Solbakken til at eksplodere af glæde.

Lidt af en kontrast i forhold til nordmandens reaktion, da hans brasilianske angriber brændte et par kæmpe chancer i UEFA Cup-kampen mod Valencia for et par uger siden. Da rullede Solbakken rundt på jorden i ærgrelse.

- I Valencia var det en reaktion på, hvor vigtigt det havde været at komme foran 1-0, og på, at han ikke gjorde det, vi havde øvet og snakket om til træning, nemlig det simple skud, som han lavede i Herning i stedet for at prøve et umuligt chip, siger Solbakken til tipsbladet.dk.

Selvom nordmanden og brasilianeren er lige så forskellige som olie og vand, er Solbakken er dog en stor fan af den 22 millioner kroner dyre angriber. Nordmandens ros ledsages dog af et håb om et højere bundniveau.

- Han har ingen begrænsninger. Han har to gode ben, rykker godt, har god teknik, mens fysikken er på vej. Men han læner sig meget op af intuitionen og er for lidt kalkuleret i sit spil. Hvis han hævede bundniveauet og blev mere konstant, ville det også være lettere at tilgive, at han prøver ting, som almindelige dødelige ikke gør.

- Men det er jo artisten Ailton, selv om det er en gåde for mig, at han ikke bare sparker den ind i stedet for at prøve noget kunstnerisk, når han ved, at han får kritik for at score for lidt, siger Solbakken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: