Ståle: Det er gået stærkt med Santin

César Santin er kommet godt fra start i FC København - lidt hurtigere end træner Ståle Solbakken havde regnet med

César Santin i aktion for FC København mod FC Moskva. (Foto: Lars Poulsen)
César Santin i aktion for FC København mod FC Moskva. (Foto: Lars Poulsen)
At César Santin har fundet ind et i samarbejdet med de øvrige FCK-spillere så hurtigt, er trods store forhåndsforhåbninger fra Ståle Solbakkens side kommet noget bag på den norske træner.

- Jeg kendte ham jo udmærket fra Kalmar, men at det er gået så stærkt, det er nok kommet noget bag på mig.

Stor individualist
- Hans øjeblikkelige succes må man dels kreditere César selv for og dels hans holdkammerater, siger Solbakken, der i Santin har fundet de individuelle færdigheder, FCK manglede så ofte i sidste sæson.

- Han er relativt hurtig, har gode individuelle færdigheder, og så er han meget, meget fysisk stærk, ligesom han også er god i en-mod-en-situationerne.

- Du bruger ham primært som angriber, men han har spillet masser af kampe på Kalmars midtbane - hvad ser du som hans bedste position?

- Som vi spiller, ser jeg ham primært som en af de to forreste eller eventuelt som ene mand i front, hvis vi kun spiller med en angriber.

Altid plads til Grønkjær
- Han er en type, der har brug for korte pauser undervejs i kampene, og det får han ikke, hvis han skal spille på kanten.

- Som César Santin er kommet fra start, er der så overhovedet plads til Jesper Grønkjær på venstrekanten, når han vender tilbage efter sin knæskade?

- Ja, det er der.

- Det vil i givet fald betyde, at der bliver eksempelvis en Atiba Hutchinson, en William Kvist eller en Libor Sionko i overskud - det lyder som noget af et luksusproblem?

- Luksusproblemer af den type får vi næppe i dette efterår, hvor der ligger kampe stort set hver tredje dag indtil vinterpausen.