Guldregn over FC København

Trods Lens-føring og rødt kort til Michael Gravgaard, forlænget spilletid og tonsvis af brændte chancer, lykkedes det FCK at komme i UEFA Cup'ens gruppespil

Marcus Allbäck scorede ét af sine vigtige Europa Cup-mål, da FC København vandt over Lens i Parken. (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Marcus Allbäck scorede ét af sine vigtige Europa Cup-mål, da FC København vandt over Lens i Parken. (Foto: Mikkel Tariq Khan)

PARKEN (ekstrabladet.dk): FC København gik i UEFA Cup'ens gruppespil efter forlænget spilletid mod RC Lens i Parken. Løverne vandt 2-1 efter at have været hele følelsesregistret rundt. Bagud 0-1 i mere end en time, udligning af Allbäck og siden rødt kort til kaptajn Gravgaard i den forlængede spilletid.

Sejrmålet blev sat ind efter 117 minutters spil, da Libor Sionko sled sig til et straffespark, som Jesper Grønkjær vekslede til millioner af kroner for FCK. Det efter mere end 120 minutters spil i silende regn.

Den franske scoring faldt tidligt. Mens Libor Sionko lå i smerter på midten af banen, løb Lens igennem i højre side. En afslutning fra spids vinkel af Kanga Akale blev blokeret af Jesper Christiansen og sprang ud midt i feltet, hvor Eric Carriére kom løbende og pandede bolden i mål.

Gigantchance brændt
Det så ud til, at FCK-spillerne mistede koncentrationen i den situation, bl.a. appellerede Brede Langeland til Lens-spillerne om at sparke bolden ud af banen.

Retfærdigvis skal det dog siges, at FCK ikke selv sparkede bolden ud af spil, da de sekunder forinden havde chancen.

0-1 efter 14 minutter, og så kom der lige endnu en sur karklud i FCK-spillernes ansigt, mens regnen silede ned over Parken:

Fem minutter efter den franske scoring sparkede Hjalte Nørregaard over mål en meter fra målstregen, da Vedran Runje i Lens’ mål havde givet en retur. Større chancer findes ikke i nogen liga eller på noget niveau.

Uskarp airforce
Selvom målmand Vedran Runje ikke virkede som den skarpeste kniv i skuffen med gentagne provokationer af dommeren og tidsudtræk – som fortjent indbragte ham et gult kort – virkede Lens-spillerne i 1. halvleg generelt hurtigere end FCK i tanke og udførelse.

Især på midtbanen havde Hjalte Nørregaard og Michael Silberbauer svært ved at sætte sig igennem over for de hurtige, fysisk stærke franskmænd, som bragte sig til flere nærgående langskudsforsøg.

Michael Gravgaard og Brede Hangeland kom begge til hovedstødsforsøg efter hjørnespark, men heller ikke ’Copenhagen Airforce’ virkede helt skarpe i aktionerne inden pausen.

Tonsvis af chancer
FCK lagde fra starten af 2. halvleg et godt pres på Lens, men det udmøntede sig ikke i andet end småspil omkring feltet, før Atiba Hutchinson i det 55. minut kom til den første chance, da han driblede sig fri i feltet og afsluttede i det korte hjørne – hvor Runje sikrede sig bolden.

Derefter fulgte en stor hovedstødschance til netop indskiftede Morten Nordstrand, som også sad lige på Runje. Derefter en friløber til Jesper Grønkjær, som i stedet for at afslutte selv serverede bolden midt mellem to holdkammerater, som kom løbende ind i feltet.

Endnu en chance producerede Grønkjær, da han kom forbi sin back i det 66. minut og lagde en flad bold til forreste stolpe, hvor Marcus Allbäck kom glidende og satte den i sidenettet.

Så var gamle 'Mackan' dog også varm.

Udligning og udvisning
Efter nogle halve chancer til begge sider - blandt andet som følge af inkonsekvent forsvarsspil i FCK-feltet - kom udligningen. Niclas Jensen, som ellers ikke havde haft den allerbedste aften, serverede et frispark ind i feltet, hvor Allbäck tæt under mål dukkede op og bragte stemningen tilbage på tilskuerpladserne.

Kampen gik i overtid, som startede rigtig skidt for FCK, da Michael Gravgaard som sidste mand fældede en Lens-spiller. Rødt kort til kaptajnen.

Allbäck blev skiftet ud med 17-årige Mathias Zanka Jørgensen, som gik ind i centerforsvaret ved siden af Hangeland og indenfor få minutter markerede sig med teknik, overblik og en tackling af Dindane, som kunne høres helt op under taget.

Jesper Christiansen viste landsholdsklasse med et par store redninger, inden Libor Sionko i et gennembrudsforsøg blev væltet i feltet. Grønkjær omsatte usvigeligt sikkert og sendte - alt i alt ganske fortjent - FC København i UEFA Cup'ens gruppespil.