FCK indrømmer regelbrud - DBU gør intet

Selv om FCK indrømmer at have brugt ulovlig arbejdskraft, kan DBU ikke gøre noget. Det sportslige er nemlig i orden

Da FC Københavns sportsdirektør i aftes efter den uafgjorte kamp mellem FC København og FC Vestsjælland indrømmede, at ikke alt papirarbejde omkring klubbens nye, nigerianske angriber, Fanendo Adi, er på plads, så er det ikke noget, der får sportslige konsekvenser for de kriseramte danske mestre.

- Opholds- og arbejdstilladelsen er ikke på plads. Men til gengæld så er alt det der skal til for, at han kan spille kampen i dag, det er på plads, sagde Carsten V. Jensen i aftes til Onside.

Solbakken: Vi var for desperate

- Det er sådan at i det øjeblik, at han træder ind på træningsbanen, så er forbrydelsen sådan set sket. I forhold til kampen i dag har det ikke nogen relevans, da han har de tilladelser, der skal til, siger Carsten V. Jensen med henvisning til, at Fanendo Adi har fået sit spillercertifikat på plads i dansk fodbold.

SE CV INDRØMMDE REGELBRUD I TOPPEN AF ARTIKLEN

Adi: Står med en negativ følelse

Og lige præcis den formulering som sportsdirektørem bruger ovenstående, rammer helt præcist. Det forklarer Henrik Andersen fra DBU, der er Leder af DBU Turnering.

- Det eneste, vi kigger på og har ansvar for, er, om klubben har fået spillercertifikatet på den pågældende spiller - og det har FC København.

TV: Se debutant-mål og drop i Parken

- Alt det juridiske omkring arbejds- og opholdstilladelse er en sag mellem myndighederne og klubben, understreger Henrik Andersen overfor Ekstra Bladet.

Dermed går FC København altså sportsligt ustraffet fra at bruge en spiller, der ikke har hverken opholds- eller arbejdstilladelse i Danmark.

Du kan se Adis debutmål i klippet herunder:

TV: Adi giver FCK og Ståle drømmestart