Vetokele: Angriberdebatten er naturlig

Igor Vetokele forstår, hvorfor danske medier og FC Københavns tilskuere stiller spørgsmålstegn ved FCK-angribernes niveau

FC København tog et skridt nærmere Superliga-toppen i weekenden med en overbevisende 4-0 sejr over FC Nordsjælland. Belgiske Igor Vetokele scorede de to første mål, Nicolai Jørgensen scorede de to sidste, og dermed listede de to FCK'ere sig op på fem mål hver i Superliga-sæsonen.

Fem mål på 14 kampe er ikke ligefrem grådigt sammenlignet med hvad Andreas Cornelius og Dame N'Doye tidligere har leveret, og debatten om mestrenes målfarlighed har kørt livligt gennem efterårssæsonen.

Belgiske Igor Vetokele har fået meget spilletid under Ståle Solbakken, men træfsikker har belgieren bestemt ikke været hele tiden i sin tid som FCK-spiller. Den 21-årige angriber har forståelse for, at han selv og FCK's øvrige angribere bliver debatteret efter FCK's ujævne sæsonstart. Han håber selv på at blive en mere stabil målscorer for FC København, gerne begyndende i aftenens hjemmekamp mod Galatasaray.

- Debatten går mig ikke på. Det er helt naturligt, at debatten kommer, når man får så dårlig en start på sæsonen, som vi har fået i FC København, siger Igor Vetokele til Tipsbladet.

- Det er ikke noget, der ryster mig. Hvis det gik mig på, at folk snakkede om mig, så ville jeg have et alvorligt problem. Det med at score mål, det er helt klart noget, jeg arbejder på sammen med trænerne. Det er et af de vigtigste aspekter i mit spil, som jeg skal forbedre, siger Igor Vetokele.

FCK-angriberen mener, at de danske mestre kan levere en bedre indsats tirsdag aften end i Istanbul for 13 dage siden, hvor FC København i første halvleg blev sat helt og aldeles til vægs af et oplagt Galatasaray-mandskab, der i forhold til kampen for to uger siden mangler kreatøren Wesley Sneijder og målmanden Fernando Muslera.

- Jeg synes, at vi lod os påvirke af kulissen i første halvleg dernede. Der kunne man godt mærke, at vi er et mindre rutineret hold end Galatasaray. Vi skal være skarpere på alle områder. Vi viste i slutfasen i Istanbul, hvor vi scorede et mål, at vi kan spille med på dette niveau, siger Igor Vetokele.

Galatasaray kan med en sejr i Parken og en Real Madrid-sejr i Torino spille sig fem point foran de italienske mestre. De tyrkiske mestre vil med de to resultater være tæt på forårets knockout-fase efter at have åbnet gruppespillet i september med et 1-6 nederlag hjemme mod Real Madrid.

Med en sejr på to mål og Real Madrid-sejr kan FCK til gengæld spille sig på en foreløbig andenplads, som dog vil blive meget svær at forsvare med en udekamp i Torino i slutningen af november.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere