Ærgrelse og glæde til FCK-træningen

- Vi har langt igen, hvis vi skal være et stabilt, godt FCK-hold, sagde Ståle Solbakken dagen efter sæsonens fornemmeste sejr

FCK's matchvinder mod Galatasaray hilser på de unge fans, der onsdag var dukket op og overværede træningen trods gråvejr og støvregn. (Foto: Lars Poulsen)
FCK's matchvinder mod Galatasaray hilser på de unge fans, der onsdag var dukket op og overværede træningen trods gråvejr og støvregn. (Foto: Lars Poulsen)

Før kampen mod Galatasaray tirsdag aften havde FC Københavns spillere og trænere utvivlsomt stillet sig godt tilfreds med en 1-0-sejr i det vigtige Champions League-opgør i Parken.

På træningen dagen efter 1-0-sejren i Parken var det dog en lidt anden sag. Stemningen var fin, men der var også en anelse skuffelse indblandet i foretagendet. Udtrykt ved matchvinder Daniel Braaten.

- Jeg er lidt ærgerlig over, at vi ikke klarer at score til 2-0, så vi er bedst i de indbyrdes opgør mod Galatasaray. Men sådan er det. Vi får en sejr, sagde Braaten, der udover sit mål også havde en friløber, der kunne have resulteret i det vigtige 2-0-mål, som kan få betydning, hvis FCK ender med pointlighed med Galatasaray i gruppen.

Braatens mål, der startede med en hælaflvering fra ham selv, før han tilmed scorede med hælen, var ikke det bedste i nordmandens karriere. Heller ikke det vigtigste, forklarede han.

- Nej, altså, jeg har scoret et mål i Tippeligaen fra midten af banen. Og i Frankrig for Toulouse har jeg scoret et bedre mål, mod Paris Saint-Germain, hvor jeg afdriblede målmanden og satte den i mål. Det handlede også om, at jeg havde ventet hele sæsonen på at score, så det var en lettelse. Det var et vigtigt mål i går, men mit vigtigste tror jeg ikke, det var, sagde Braaten på dagens træning.- Det handler eksempelvis om, at vi spiller med ekstremt zoneforsvar, hvor vi forholder os til hinanden og hvor bolden er, og ikke til modstanderne. Det var nok nyt for nogle. Det tager lidt tid at lære, og det vil blive bedre, selvom vi ikke har meget tid på træningsbanen mellem kampene. Vi har langt igen, hvis vi skal være et stabilt, godt FCK-hold, sagde Solbakken.

50 mennesker var dukket op for at følge træningen på Peter Bangs Vej efter sejren over Galatasaray - flere end på noget andet tidspunkt efter en kamp i denne sæson. Journalister, fotografer og skolebørn mellem hinanden. Braaten og Solbakken var ikke overraskende de mest populære blandt journalisterne.

Blandt skolebørnene var det dog Youssef Toutouh, der tiltrak sig mest opmærksomhed. Han måtte skrive autografer hele vejen rundt.

- Hvad laver I her? Pjækker I? spurgte spilleren, men det benægtede ungerne.

- Vi laver skoleavis! Vi har været til svømning! Vi har flex-timer, lød nogle af svarene.

Se også: Parken gav Gislasson gåsehud

Kantspilleren var godt tilfreds med både sig selv og holdet efter 1-0-sejren tirsdag aften. Og han var træt.

- Mine ben var meget trætte efter kampen, så jeg faldt ikke i søvn før ved 2-3-tiden. Selvom jeg gik tidligt i seng. Mine stænger er stadig meget trætte, grinede den tidligere Hvidovre-spiller, der har startet inde i CL-kampe mod både Real Madrid og tirsdag aften mod Galatasaray.

- Forskellen er, at i Parken har man fansenes støtte, de er der hele vejen igennem, og det giver noget tryghed som ung, at man har nogle, der bakker en op, også selvom man laver en fejl. Det var en stor oplevelse, sagde Toutouh, der især defensivt er blevet bedre.

- Det er meget det defensive, jeg har skullet lære i FCK. Når man spiller på internationalt niveau, kan en lille fejl blive straffet på hårdeste vis. Det er noget, jeg er i gang med at træne, som jeg ikke var så god til før. Mine defensive positioner på banen. Men det er gået fremad under Ståle, og det er jeg rigtig glad for.

Rurik Gislason måtte udgå af kampen mod Galatasaray med en skade, og han trænede ikke med onsdag. Det vides endnu ikke, hvor slem skaden er.

Se også: Internationale medier målløse over FCKSe også: Det store regnestykke: Sådan går FCK videre i CL

1 af 3 Ståle Solbakken var i topform, både som træner og fodboldspiller, på dagens FCK-træning. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 3 Youssef Toutouh evaluerer efter en begiuvenhedsrig aften i Parken. (Foto: LArs Poulsen)
3 af 3 FCK's matchvinder mod Galatasaray hilser på de unge fans, der onsdag var dukket op og overværede træningen trods gråvejr og støvregn. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere