Galatasaray-fan løsladt efter tyrkisk pres

Københavns Byret har løsladt en af tre mænd, som blev fængslet efter kamp mellem FCK og Galatasaray

Ballade blandt de medrejsende tyrkiske fans (Privatfoto)
Ballade blandt de medrejsende tyrkiske fans (Privatfoto)

Københavns Byret har tirsdag valgt at løslade en 22-årig fan af fodboldklubben Galatasaray, som har siddet varetægtsfængslet siden 6. november.

Manden blev sammen med to andre anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet i forbindelse med fodboldkampen mellem FC København og Galatasaray i Parken i København den 5. november.

- Fængslingerne har haft stor bevågenhed i Tyrkiet, og både en repræsentant fra ambassaden og en af topfigurerne i Galatasaray har været til stede i retten, fortæller advokat Erbil Kaya, som er forsvarer for manden.

Senere tirsdag skal Københavns Byret tage stilling til, om de to andre mænd på henholdsvis 20 og 21 år skal forblive fængslet, eller om de også bliver sat på fri fod.

Ifølge Erbil Kaya har anklagemyndigheden i Københavns Politi rejst tiltale mod den 22-årige for trusler og for i kådhed at udsætte andre for fare.

Det skete i forbindelse med fodboldkampen, hvor manden angiveligt viftede med et romerlys mod nogle kontrollører, hvilket altså ifølge anklagemyndigheden var både farligt og truende.

De to andre mænd, som blev anholdt og fængslet efter fodboldkampen, er sigtet for henholdsvis at slå en kontrollør i hovedet med en knytnæve og for at slå en vagt med en plastikflagstang.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere