FCK sender målmand hjem og kigger videre

FC København overvejer målmandssituationen i klubben, men det bliver næppe David Bingham, der skal være tredjevalg efter nytår - hvad med Kim Christensen?

Kim Christensens FCK-kontrakt udløber til nytår - klubben leder med lys og lygte efter en erstatning. (Foto: Anders Brohus)
Kim Christensens FCK-kontrakt udløber til nytår - klubben leder med lys og lygte efter en erstatning. (Foto: Anders Brohus)

FC København har i de seneste uger haft det amerikanske målmandstalent David Bingham på besøg. Den 24-årige keeper har været en del af målmandstræningen i klubben, og chefscout Lars Højer kaldte tidligere på måneden amerikaneren for 'en god mulighed'.

Det har dog hele tiden været planen, at David Binghams ophold kun skulle vare et par uger, og derfor er amerikaneren nu taget hjem til USA. 

Sportsdirektør Carsten V. Jensen mener, at David Bingham har gjort det godt ved FCK-træningen. 

- Han har leveret et fint indtryk, men mere er der ikke i det. Det var ikke andet end et træningsophold hos os, så han har trænet med, og vi har sendt ham hjem med en vurdering. Han har gjort et godt indtryk, men nu er han tilbage i sin klub i San Jose, og der bliver han som udgangspunkt. Vi har ikke andre planer i den retning, siger Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk.

FC København gør sig dog nogle konkrete overvejelser omkring klubbens målmandsdepartement. I øjeblikket er Johan Wiland førstemålmand, mens unge Jakob Busk er reservemålmand, og så er rutinerede Kim Christensen tredjevalg. 

Christensen har imidlertid kontraktudløb 31. december og kan derfor være på vej væk fra klubben i jagt på mere spilletid i karrierens efterår. FC Københavns udfordring ligger således i fortsat at have tre stærke målmænd efter 1. januar. 

- Vi har en problematik, som vi kigger på. Det er også i det lys, at vi ser os omkring. Vi har en kontrakt med Kim Christensen, som udløber til nytår, og den sag er ikke afgjort endnu. Men vi skal finde en konstellation fremover, og det er en af de udfordringer, vi har. Derfor gør vi vores overvejelser, men det er ikke nogen, vi deler med omverdenen, før vi når i mål. Vi ser os omkring, men vi er ikke desperate, siger Carsten V. Jensen. 

Mens Kim Christensen kun har halvanden måned tilbage af sin kontrakt, er situationen anderledes for Johan Wiland og Jakob Busk. Den svenske keeper har kontrakt frem til 2016, mens Jakob Busk aftale udløber i sommeren 2015.

Se også: Jimmy Nielsen nomineret til Årets Målmand

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere