TV: Rekord-scoring i FCK-storsejr

FCK fandt kynismen frem allerede efter få sekunder mod Viborg. Københavnerne straffede Viborgs fejl og sejrede stort i Parken

Søndag aften mod Viborg viste FCK’s angribere i den grad førsteklasses kynisme i vinterkulden. Og den får løverne brug for, når de skal i Champions League-kamp mod de zebrastribede Juventus-spillere onsdag aften. FCK straffede flere Viborg-fejl og vandt sikkert 4-1 i Parken.

Santins chokstart
Hjemmeholdet chokstartede ved at score allerede efter 38 sekunder. Viborgs målmager Thomas Dalgaard mistede bolden midt på banen. Her tog Igor Vetokele læderet til sig og spillede angriberkollegaen Cesar Santin fri i dybden. Brasilianeren tog et par træk og vippede bolden henover Peskovic i Viborg-målet. Det var Santins 83. FCK-kasse i karrieren, og samtidig skrev han sig ind i historiebøgerne, da hans scoring er den hurtigst noterede nogensinde i FCK's historie. Den hidtidige rekord lød på 45 sekunder. Det beretter danskfodbold.com.

Se lynscoringen herunder:

Santin slår rekord: Se målet her

Solbakkens sultne tropper havde mere i sig. Efter små 10 minutters spil slog Pierre Bengtsson et hårdt indlæg ind i panden på Vetokele, som headede bolden over i det lange hjørne til 2-0.

Det var et veloplagt og aggressivt københavnerhold, der lagde tryk på Viborg, som ikke havde mange chancer eller ro til at spille bolden op fra bagkæden.

Men ud af ingenting skete det. Viborg reducerede midt i 1. halvleg. Målmesteren over dem alle i Superligaen, Thomas Dalgaard, modtog bolden på kanten af FCK’s felt. Og med ydersiden vippede han bolden rundt om sig selv og hjemmeholdets Ragnar Sigurdsson og sparkede den fladt ind bag Johan Wiland.

Endnu en Viborg-brøler
Selvom Viborg gav sig selv muligheden for at komme tættere på FCK med Dalgaard-reduceringen, ødelagde gæsterne det alligevel for sig selv få minutter senere.

En ny, kæmpe Viborg-fejl resulterede i en FCK-scoring.

Olof Mellberg servede en lang bold op mod Viborgs felt, og den blev fatal for udeholdet. Mikkel Rask i gæsternes midterforsvar gik sammen med målmanden, Peskovic, fuldstændig fejl af bolden og hinanden. Og læderet svævede hen over de to Viborg-spillere, og så kunne Vetokele bare løbe ind i den med panden forrest. Belgieren scorede i tomt mål til 3-1.

Se Vetokeles kasse herunder:

Se Vetokele udnytte fælt Viborg-kiks

I 2. halvleg var løjerne de samme. FCK styrede Viborg rundt på banen uden at lade gæsterne have to sammenhængende afleveringer.

Toutouh på pletten
Og hjemmeholdet var såmænd heller ikke færdig med at score. Indskiftede Thomas Kristensen skruede et præcis indlæg ind i Viborg-feltet, hvor en upresset Youssef Toutouh hoppede højst og stangede bolden i mål til 4-1.

Efter 4-1-målet fortsatte FCK med at presse på. Københavnere kom godt over kanterne og hældede mange bolde ind i Viborgs målfelt.

Men selvom hjemmeholdet forsøgte at gøre ondt værre for Viborg, blev det ikke til flere mål i Parken.

Med storsejren over Viborg har FCK nu ikke tabt i seks kampe i træk i Superligaen. Det efterlader hovedstadsholdet på en midlertidig tredjeplads i rækken, mens Viborg ligger på syvendepladsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere