FCK-helt: Jeg vil til Premier League

Igor Vetokele vil videre end Superligaen efter sin super-aften på Brøndby Stadion søndag

BRØNDBY (Ekstra Bladet): I sidste sæson kom Andreas Cornelius ’ud af det blå’, gjorde sig til topscorer i Superligaen og endte med at blive skudt af til Premier League for et beløb i omegnen af 65 mio. kroner.

Nu drømmer Igor Vetokele om at lave den samme manøvre, og snart kan den lille belgier blive svær at komme udenom. I skrivende stund er han noteret for ni Superligamål i sæsonen. Heraf er de seks faldet i de seneste blot fire spillerunder. Tre gange to kasser og så en enkelt målfridag i Esbjerg lyder Vetokeles formbarometer på.

Se også: TV: Se den vilde derby-tifo

– Min ambition er at komme til Premier League eller Bundesligaen, fastslog ’Fyrst Igor’, da han redegjorde for sine drømme –og opsummerede kampens forløb oven på FCK-sejren på Brøndby Stadion.

– I øjeblikket er det det her, jeg fokuserer på. FC København. Men selvfølgelig har jeg ambitioner om noget mere, fastslog Igor Vetokele og pegede så på én mand, der mere end nogen anden er årsagen til den lille belgiers store gennembrud.

– Ståle Solbakken, selvfølgelig.

– Hvad er det, han kan over for dig i forhold til Ariël Jacobs?

– Han kræver mere af mig. Han taler også mere til mig. Som hold spiller vi bedre nu, end vi gjorde under Ariël Jacobs, og når holdet spiller bedre, bliver det også nemmere for mig som angriber, vurderede Vetokele.

Se også: TV: Se alle målene fra 'New Firm'Se også: Vetokele kendte BIF-katastrofes svagheder

Turde ikke spille i Torino
Endnu har han til gode at score på den største internationale scene for FC København. Onsdag aften måtte han stå over Champions League-opgøret i Torino med en mindre muskelskade.

– Jeg kunne måske godt have spillet i onsdags mod Juventus, men risikoen var for stor. Sidste sæson kom jeg for hurtigt tilbage efter en skade, og det ødelagde meget for mig.

Pragtmål i Brøndby-FCK

Brøndby-FCK 1-3: Pragtmål i New Firm

– Derfor ’better safe than sorry’, som vi vurderede det i Torino. Så kunne jeg være klar til denne kamp mod Brøndby.

– Ståle Solbakken – din vurdering af Vetokeles kamp?

– Han fik en skidt start på kampen, tabte de første fire-fem bolde, men fik selvtillid efter det første mål. Det tredje mål var rigtig godt lavet.

– Er han ved at være sammenlignelig med nogle af de bedste angribere, du har haft i klubben?

– Nahhh..! Man skal arbejde lidt hårdere over lidt længere tid for at få den blåstempling, men han er en dreng, der har gjort fantastisk fremgang.

– Den største fremgang er, at han er begyndt at bruge sin hurtighed. De kampe fra sidste år, som jeg har set på dvd, brugte han ikke sin hurtighed. Det har han nu gjort i mange kampe.

– Hvor god kan han blive?

– Han har de fysiske forudsætninger. Han er hurtig, og han har et udmærket hovedspil. Han skal bare blive lidt ’hårdere i hovedet’. Forlange at få bolden, give en skideballe, bare blive mere hård, sagde Solbakken om sin nye målkonge –eller er det ’blot’ fyrste?

Se Vetokele sprinte fra Almebäck og score

0 kommentarer
Vis kommentarer