Derfor jubler FCK over mål-Igor

Superbombere køber man ikke dyrt, dem udvikler man, siger Carsten V. Jensen ovenpå Vetokeles gennembrud

Igor Vetokele har scoret seks mål i FCK's fire seneste Superligakampe og ligner løsningen på mesterholdets angrebsproblem. (Foto: Lars Poulsen)
Igor Vetokele har scoret seks mål i FCK's fire seneste Superligakampe og ligner løsningen på mesterholdets angrebsproblem. (Foto: Lars Poulsen)

Listen over angrebsindkøb er lang. Men det er langtfra alle bomberne, der har slået til i FC København. Alligevel er der et glimrende overskud på bundlinjen, når udgifterne bliver trukket fra indtægterne hos de danske mestre i den periode, hvor Carsten V. Jensen har været øverste sportslige ansvarlige i Parken.

Det er primært monstersalgene af først Dame N’Doye og siden Andreas Cornelius, der har kastet skillinger i klubkassen, og læren er i øvrigt, at der langtfra er garanti for pletskud, selvom man smider store summer efter angriberne.

Se også: FCK-helt: Jeg vil til Premier League

Således er de to dyreste indkøb i FCK’s historie, Ailton Almeida og Pape Pate Diouf, at kategorisere som henholdsvis semiflop og totalflop. En mand som Igor Vetokele, nutidens topscorer med foreløbig ni Superligamål i sæsonen, kostede derimod blot en tredjedel af Ailton, og den lille belgiers gennembrud glæder naturligvis sportsdirektør Jensen.

- Folk har råbt og skreget på nogen, der kunne score mål i FC København. Nu er Igor Vetokele oppe på ni mål i sæsonen. Jeg kan da regne ud, at det kan blive til nogenlunde det samme, som det antal mål Andreas Cornelius nåede op på i sidste sæson.

- Men du skal vel have en angriber, der kan score på Champions League-niveau?

- Den type angribere, man kan hente til nærmest ingenting, de står jo ikke ligefrem i kø derude. Havde de kunnet score mange mål på øverste niveau, havde de jo netop ikke været på markedet til overkommelige penge.

Se også: Vetokele kendte BIF-katastrofes svagheder

- Derfor bliver vi nødt til selv at udvikle den type angribere. Vi har jo fået markedsbestemt prisen på, hvad det koster at have sådan en angriber.

- De to, som vi afhændede sidste år (Dame N’Doye og Andreas Cornelius , red.), dem kan I jo gætte på, hvor meget indbragte, siger Carsten V. Jensen, der af hensyn til børsreglerne hverken kan be- eller afkræfte Ekstra Bladets informationer om, at den samlede salgssum for de to bombere røg op på svimlende 122 mio. kroner.

FCK udviklede selv Andreas Cornelius og solgte ham for 75 mio. kroner. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Her er FCK's topbombere - og flop Bombere under CV

0 kommentarer
Vis kommentarer