Dommen: De er fremtiden - og de er færdige i FCK

Lys fremtid: Ståle tager det roligt trods massiv økonomisk oprustning i FCK

Ikke alle fra startopstillingen mod Juventus i Parken bliver i FCK fremover (Foto: Polfoto)
Ikke alle fra startopstillingen mod Juventus i Parken bliver i FCK fremover (Foto: Polfoto)

Tirsdagen var lidt en øv-dag i FC København. Og på samme tid lidt af en wauw-dag.

De danske mestre nåede dårligt at blive slået ud af Champions League, før der blev meldt offensivt ud om den fremtid, der tegner ganske lys for Parkens sportslige afdeling.

Op mod 30 procent ekstra midler vil tilflyde de indkøbsansvarlige – navnene er Carsten V. Jensen og Ståle Solbakken – i forhold til, hvad der har været at rutte med de forgangne tre år.

Er de klar til den helt store indkøbsfest i FCK – eller skal der fedtes med skillingerne? Ifølge Ståle Solbakken nok nærmest en gylden middelvej.

Signaleffekt
– Det handler om, hvor mange spillere der er tilgængelige. Vi kan jo ikke bare gå ud at købe. Det, der er kommet ud fra FCK i dag (i går vedrørende FCK’s opjustering af midler til den sportslige sektor, red.) handler jo også meget om signaleffekt.

– Det er et signal om, at klubben er kommet over et svært punkt, sportsligt og økonomisk. En del renter er blevet betalt (til Parkens kreditorer, red.). Men det er ikke sådan, at ’øj, nu kan jeg ringe til eksempelvis Anderlecht og sige, at jeg vil købe ham eller ham’.

– Måske gør de ’nye midler’, at I kan kigge på andre hylder, end I hidtil har kunnet?

– Vi leder de samme steder og arbejder på samme måde, men så kan det godt være, at vi får lidt større frihed til at forstærke os på en plads, som vi måske ikke havde tænkt os at forstærke os på.

– Men der er altså ingen revolutioner på vej i FCK.

– Dit pointsnit, siden du vendte tilbage til FCK for fire måneder siden, er omkring 2,16 pr. kamp – vil det være nok til at blive danske mestre, hvis I kan holde det snit sæsonen ud?

– Det vil det nok, men 2,16 point i snit er meget, selv for FCK. Vi er stadig i en position, hvor det er rigtig svært. Hvis FC Midtjylland får en god start efter juleferien, og vi måske får en lidt dårligere start, så går det ikke. Så vil de finde roen. Alt skal klappe for os.

– Måske er det i virkeligheden omsonst at tale om FC Midtjyllands styrke nu, for ingen ved, om de får vilde bud på deres profiler i transfervinduet, ’Duncan’ kan blive skadet, de har ikke så mange penge at forstærke sig for og så videre ...

– Ja, men Midtjylland har fundet deres helt egen strategi, som jeg er meget imponeret over. De har rigtig mange ’power-spillere’, klare ledertyper, og så skal man ikke se bort fra, at de vil forstærke sig i transfervinduet.

– Du tror, at FC Midtjylland, der er voldsomt presset på økonomien, kommer styrket ud af transfervinduet?

– Ja, det tror jeg. De finder på noget.

– Ja, det er jo Jylland!

– Ja, ikke sandt!

Her er dommen: De er fremtiden - de er færdige

0 kommentarer
Vis kommentarer